16. listopadu 2017 • 14:12

Liberec? Slavia? Rijeka! Trpišovský má nabídku od chorvatského mistra

Autor: iSport.cz, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Scénář, který všichni očekávají, tedy že bude dřív či později následovat Jana Nezmara do Slavie, má malinký zádrhel. Jeho hlavní aktér o něm nic neví. „Registruju zájem jen jednoho klubu a ten je ze zahraničí,“ říká trenér Jindřich Trpišovský. Podle informací portálu iSport.cz jde o Rijeku, úřadujícího chorvatského šampiona.



Zůstat v Liberci, či odejít do Slavie? Tohle dilema Jindřich Trpišovský vůbec neřeší, neboť reálně není ve hře. „V Liberci mám rozdělanou práci, kterou chci dokončit, soustředím se jen na zbývající tři podzimní kola. Ze Slavie mě nikdo nekontaktoval, registruju zájem jen jednoho zahraničního klubu,“ tvrdí úspěšný trenér.

Podle informací portálu iSport.cz jde o Rijeku, úřadujícího chorvatského šampiona, který po neúspěšném pokusu o postup do Ligy mistrů hraje Evropskou ligu. Po čtyřech kolech je Rijeka ve skupině D poslední za AC Milán, AEK Atény a Austrií Vídeň.

RENTGEN: Liberec se spoléhá na ostré beky, proto jde nahoru
Video se připravuje ...

V chorvatské nejvyšší soutěži je Rijeka po patnácti kolech na třetím místě s dvanáctibodovou ztrátou na Dinamo Záhřeb, takže obhajoba titulu jí mizí v dáli. Pozice slovinského trenéra Matjaže Keka je tak značně nejistá a vedení klubu se pro jistotu poohlíží po jeho případné náhradě.

Nejvážnějším kandidátem na prestižní post je podle všeho právě Trpišovský, který si v Chorvatsku udělal dobré jméno před dvěma lety, když s Libercem po dvou výhrách 1:0 suše vyřadil v kvalifikaci Evropské ligy favorizovaný Hajduk Split. Od té doby je s vedením Rijeky v kontaktu, který nyní nabral na intenzitě.

Zástupci Rijeky osobně navštívili poslední ligový zápas Liberci v Jihlavě a ani nečekaná prohra Slovanu 1:3 je v zájmu o jedenačtyřicetiletého českého kouče nezviklala.

Trpišovský je nicméně v Liberci spokojen, s mladým týmem se pohybuje na čele HET ligy, a do konce podzimní sezony nechce svou budoucnost řešit.

„Jediné, co mě teď zajímá, je náš sobotní zápas s Baníkem,“ říká.

Kouč Liberce Jindřich Trpišovský v zápase se Slavií
Kouč Liberce Jindřich Trpišovský v zápase se Slavií

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud