3. prosince 2017 • 04:59

Zima v Plzni: Krmenčíka ještě Viktoria udrží, otazník je nad Ivanschitzem

Vstoupit do diskuse
0
  • K tradiční děkovačce plzeňských fotbalistů se připojil také trenér Pavel VrbaK tradiční děkovačce plzeňských fotbalistů se připojil také trenér Pavel VrbaFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Prožili báječný podzim. Fotbalisté Viktorie Plzeň navzdory před sezonou vyzbrojeným pražským tankům válcují HET ligu a míří za titulem. Do jarních bojů Západočeši půjdou s luxusním čtrnáctibodovým náskokem na druhou Slavii. Trenér Pavel Vrba ani klubové vedení nemají důvod k nějakým velkým změnám. Přesto se dá čekat, že se hráčská šatna alespoň lehce obmění. Co se může v plzeňském kádru během zimní pauzy stát? „S některými hráči se budeme bavit, jestli nechtějí změnit klub. Zároveň pracujeme i na posílení,“ řekl Vrba.

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Jablonec 2:0. Lídr má náskok 14 bodů, rozhodl Krmenčík
    Video se připravuje ...

  • Krmenčík zůstane alespoň do léta

    Michael Krmenčík byl hlavním plzeňským hrdinou při vítězství nad JabloncemFoto Michal Beránek (Sport)

    Pro Plzeň šlo o jasnou prioritu. Klub si proto už s předstihem pojistil služby svého nejlepšího kanonýra. Před posledním ligovým kolem Viktoria oznámila, že s Krmenčíkem prodloužila smlouvu do roku 2021, ta dosavadní mu končila už po sezoně. Všichni ve Viktorii si uvědomují, že robustního forvarda pro jarní finiš za titulem potřebují. „Teď jsem tady spokojený, prodloužil jsem smlouvu. Chleba se bude lámat asi až v létě,“ naznačil Krmenčík po výhře nad Jabloncem v rozhovoru pro ČT, kdy by mohl uvažovat o odchodu. Ovšem nebude to levné. „Jeho cena je až čtyřikrát vyšší než před sezonou. Uvidíme, jestli klub odolá. Doufám, že ano, je pro nás strašně důležitý,“ chválil Vrba svého elitního střelce.

  • Posílí tým Chorý s Fillem?

    Tomáš Chorý na vstřelený gól čekal přes čtvrt rokuFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Jak již bylo řečeno, překotné změny se ve Štruncových sadech čekat nedají. Přesto může dojít k pohybu i směrem dovnitř kádru. V souvislosti s Plzní informoval deník Sport o tom, že Plzeň by ráda přivedla svého odchovance Martina Filla. 31letému záložníkovi se daří v Teplicích a návratu do mateřského klubu by se nejspíš nebránil. Plzeň možná zkusí získat i Tomáš Chorého. Vytáhlý útočník z Olomouce patří k příjemným překvapením podzimní HET ligy a mezi velkými kluby je v kurzu. V úvahu může připadat varianta, že Plzeň uplatní výstupní klauzuli (20 milionů korun), ale Chorého nechá dohrát sezonu na Hané. K ligovému lídrovi by mohl naplno přejít v létě. I s výhledem, že by došlo k uvolnění Michaela Krmenčíka do zahraničí a mladý forvard by mohl být jeho nástupcem.

    Dukla - Teplice: Fillo napřáhl zpoza vápna a proti jeho parádní ráně neměl Rada šanci - 0:1!
    Video se připravuje ...

  • Co bude s Ivanschitzem?

    Plzeňský záložník Andreas Ivanschitz na soustředění v rakouském WestendorfuFoto fcviktoria.cz

    Bude to rok, co rakouského technika jako bombastickou posilu přivedl do Plzně trenér Roman Pivarník. Zkušený záložník se měl stát novým lídrem, pořádnou šanci ale nedostal. Přesto v létě odmítl možnost odejít na hostování do Bohemians Praha. Po změnách v trenérském štábu to má ještě těžší, pod trenérem Vrbou se v aktuální sezoně objevil na trávníku pouze v pěti případech (z toho dvakrát v ligovém poháru). Zahrál si i proti Jablonci, kde v 85. minutě vystřídal Daniela Koláře . Přes malé herní vytížení se stal oblíbencem fanoušků, na jaře se mimo jiné blýskl nádherným gólem do sítě Jablonce. Jenže Plzni se daří i bez něj a trenér Vrba nemá důvod ho na plac posílat častěji. Ivanschitz má na západě Čech smlouvu do konce sezony. Je otázkou, zda už v zimě změní působiště, nebo se ještě jednou v přípravě zkusí porvat o šanci.

  • Pilař s Kovaříkem musí přidat

    Václav Pilař v dresu Plzně se raduje z góluFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Dva šikovní křídelníci, v minulých sezonách patřících k oporám týmu. Jenže Pilař i Kovařík doplácejí především na chatrné zdraví. Kovařík vypadl na konci letní přípravy kvůli operaci kotníku a na hřiště se téměř vůbec nedostal. Je možné, že kvůli velké konkurenci půjde v zimě na hostování, aby se zpátky dostal do herního vytížení. Jiný případ je Václav Pilař. Drobný šikula patří mezi Vrbovy oblíbence. Pokud by nepauzíroval kvůli zdravotním trablům, určitě by nastupoval častěji. Na podzim vynechal značnou část sezony kvůli problémům s kotníkem, později zase se stehenním svalem. U devětadvacetiletého záložníka bude hodně důležité, aby odtrénoval celou zimní přípravu. Pak má šanci se opět stát klíčovým hráčem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud