19. prosince 2017 • 16:56

Potvrzeno! Slavia odvolala Šilhavého. Nový trenér je už blízko, zní z klubu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Jaroslav Šilhavý končí jako trenér fotbalové Slavie. Vedení klubu ho dnes odvolalo z funkce kvůli neuspokojivým podzimním výsledkům. Zároveň již jen formality chybí k představení jeho nástupce, kterým by se měl stát Jindřich Trpišovský, ten dosud vedl Liberec.



Šilhavý vedl Slavii od září 2016, kdy přišel z Dukly Praha jako nástupce po Dušanu Uhrinovi mladším. Slavia pod ním překonala historický rekord ligy, když nenašla přemožitele ve 36 utkáních za sebou, a po osmi letech získala titul. Během podzimu však vyhrála jen devět ze 16 utkání a na vedoucí Plzeň má ztrátu 14 bodů. Navíc nepostoupila ze skupiny Evropské ligy. 

A to bylo pro ambiciózní klub s čínskými majiteli málo. "Chceme posunovat Slavii k nejvyšším fotbalovým metám. Vyhodnocení podzimní sezony nám ukazuje, že musíme provést více organizačních, procesních a personálních změn, což je nyní v rukou nového sportovního ředitele Jana Nezmara, který dostává pravomoc sestavit si tým sportovního úseku dle svého zvážení," řekl předseda představenstva Jaroslav Tvrdík pro klubový web.

Jaká byla Šilhavého éra ve Slavii? Čtěte ZDE>>>


Přestože Šilhavého mise končí předčasně, dostalo se mu uznání především za minulou sezonu. "Jaroslavu Šilhavému patří obrovské poděkování za všechny úspěchy, kterých se Slavií dosáhl. Na nečekaný titul nikdo z nás nezapomene podobně jako na neuvěřitelně dlouhou sérii zápasů bez porážky. Je a bude respektovanou osobností v historii Slavie," dodal Tvrdík.

Vedení Slavie už má připraven nový realizační tým, zbývá doladit jen několik formalit. Podle informaci deníku Sport by se měl stát nástupcem Šilhavého dosavadní liberecký trenér Trpišovský.

Jednačtyřicetiletý kouč za dobu svého působení ve Slovanu dokázal s týmem dvakrát projít do základní skupiny Evropské ligy, v domácí soutěži obsadil se Severočechy třetí a deváté místo a nyní po podzimu jeho svěřenci figurují na čtvrté pozici. Trpišovský je žádaným trenérem kvůli modernímu fotbalu, který Liberec hraje, i díky tomu, že ve Slovanu každý půlrok musel pracovat s výrazně obměněným týmem.

Mistrovské oslavy i trpký konec v pohárové Evropě. Takové bylo působení Jaroslava Šilhavého ve Slavii
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů Slavie: Když Hušbauer přihrává a Škoda střílí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud