27. prosince 2017 • 11:39

Stramaccioni: Cizinců jsme přivedli příliš. Posily chceme za Rosického

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl za úkol začít přestavbu Sparty. V létě k tomu dostal na české poměry takřka neomezené možnosti, ale zatím to na Letné drhne. Jako jeden z hlavních důvodů, proč se Pražanům na podzim nedařilo, vidí trenér Andrea Stramaccioni příliš mnoho posil ze zahraničí. „Přiznávám, to je jedna z mých chyb, přivést tolik cizinců najednou nebyl dobrý nápad,“ uvedl v rozhovoru pro klubový web.



Jedenáct. Tolik nových hráčů se v létě hlásilo v kádru Sparty. Z toho sedm jich přišlo ze zahraničí. Začlenit je všechny do kádru a vytvořit fungující mozaiku, se však novému trenérskému štábu s Andreou Stramaccionim v čele během podzimu nepodařilo.

Italský kouč vidí příliv tolika cizinců najednou jako jeden z možných důvodů, proč hra Sparty vázla, nepodařilo se postoupit do základní skupiny Evropské ligy a v domácí soutěži jsou Letenští až na páté pozici.

„Pokud bych se mohl vrátit zpět, asi bych nenavrhoval příchod tolika cizích hráčů naráz. V Itálii a Řecku byla soutěž na rychlé přijetí cizích hráčů více připravená. Nejen na jejich přijetí, ale také na jejich vlastní adaptaci. Jsem si jistý, že všichni noví hráči jsou kvalitní, ale ne pro všechny bylo snadné se srovnat s českým fotbalem a českou ligou,“ uvedl Stramaccioni pro klubový web.

Letní posily Sparty
Martin Dúbravka (Liberec - volný hráč)
Marc Janko (Basilej - volný hráč)
Tal Ben Chaim (Maccabi Tel Aviv - 76 milionů)
Jonathan Biabiany (Inter Milán - hostování)
Rio Mavuba (Lille - volný hráč)
Semih Kaya (Galatasaray - 52 milionů)
Georges Mandjeck (Méty - 34 milionů)
Srdjan Plavšič (CZ Bělehrad - 26 milionů)
Eldar Čivič (Slovácko - 20 milionů)
Lukáš Štetina (Dukla - 26,4 milionů)
Vukadin Vukadinovič (Zlín - 16 milionů)

*červeně jsou hráči ze zahraničí

Podle něho tým nyní čeká redukce kádru. Odchodů by mělo být více než příchodů. „Nechci nic potvrzovat dopředu, hráčský trh je hodně komplikovaný, nicméně má představa je osmnáct až jednadvacet hráčů pro jarní část. Osobně jsem přednesl patnáct, šestnáct hráčů, se kterými chci pracovat, o dalších budeme ještě hovořit s vedením,“ řekl Stramaccioni.

„Není jednoduché v klubu nastartovat nový cyklus. Tomáš Rosický před pár dny ukončil profesionální hráčskou kariéru, a v týmu máme hodně hráčů s bohatou sparťanskou minulostí, jako jsou David Bičík, David Lafata, Costa, nebo můžu jmenovat Michala Kadlece. Tyhle hráče milujeme, my ale musíme vytvořit novou generaci sparťanských hráčů,“ uvedl italský kouč jména hráčů, kteří v minulosti patřili ve Spartě ke klíčovým.

Stejný problém podle jeho slov řešili i kdysi v Interu Milán. „Vystihnout ten správný okamžik je velice obtížné. Musíme být silní a věřit tomu, co děláme. Rád bych si vytáhl i některé hráče z akademie. Neříkám, že budou hned hrát, ale chci, aby si začali zvykat. Možná nejsou hned připraveni na to, hrát za první tým, ale mohou být s námi, aby se učili a trénovali,“ nastínil své plány pro jaro.

Posily prý budou Pražané hledat především do zálohy, kde bude díra po Tomáši Rosickém , který ukončil těsně před Vánoci profesionální kariéru. A během podzimu trápila pozice tvořivého záložníka Spartu nejvíce.

„Určitě budeme hledat hráče, který charakteristikou nahradí Tomáše. Pozice desítky byla jedním z technických problémů první části sezony a uvidíme, zda budeme schopni najít hráče, který by mohl tuto roli stabilně plnit. Každopádně záloha je místem, kterým se budeme zaobírat a kam budeme jednoho nebo dva hráče hledat,“ dodal Stramaccioni.

VIDEO | Celý rozhovor s Andreou Stramaccionim

Trenér fotbalové Sparty Andrea Stramaccioni
Trenér fotbalové Sparty Andrea Stramaccioni

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud