11. ledna 2018 • 17:13

Spartu opouští Mandjeck a nepočítá s Marečkem. Radost nemám, přiznal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty zamířili na první zahraniční soustředění do Španělska. V kádru je celkem 26 hráčů, s týmem už neodcestoval Lukáš Mareček. 27letý záložník, který ještě na začátku sezony nastupoval na Letné v některých zápasech v roli kapitána, si může hledat nové angažmá. Naopak s mužstvem cestují dva mladíci Václav Drchal a Youssouf Dao, kteří se přesunuli z juniorky a dorostu U19. Spartu definitivně opouští také kamerunský záložník Georges Mandjeck, jehož návrat na půlroční hostování potvrdily francouzské Méty.



Mareček patřil ke stabilním pilířům sparťanské sestavy posledních pěti sezonách. Byl schopný nastoupit na více postech, ze středního záložníka trenéři v některých zápasech dělali pravého obránce či stopera.

Jenže od poloviny podzimu vypadl ze základní jedenáctky, Andrea Stramaccioni s ním přestal počítat. Na začátku roku vedení klubu rozhodlo, že v zimě už Mareček nepojede s týmem na soustředění do Španělska a může si hledat jiné angažmá.

"Radost z této situace samozřejmě nemám, ale rozhodnutí klubu musím respektovat. Jsem rád alespoň za to, že vůči Spartě i jejím fanouškům mohu mít čisté svědomí. Na hřišti i mimo něj jsem vždy dělal pro úspěch týmu maximum," vyjádřil se prostřednictvím své zastupující agentury Sport Invest.

Mareček nyní řeší další fotbalovou kariéru. "Lukáš na Spartě odvedl za 4,5 roku kvalitní a spolehlivé služby ve více než 100 ligových zápasech a množství duelů evropských pohárů. To je jeho nejlepším vysvědčením a doporučením. Informaci máme pouze krátce, žádná nabídka na hráče v tuto chvíli na stole neleží," prohlásil Viktor Kolář, předseda představenstva agentury Sport Invest.

Dukla - Sparta: Marečkovi přihrál do šance Preisler, Rada byl připravený
Video se připravuje ...

Mareček přišel do Sparty v létě 2013 z Anderlechtu, před touto sezonou s ním klub prodloužil smlouvu do roku 2020, ale nyní se s ním loučí. Na podzim odehrál pod novým koučem Stramaccionim 13 ligových duelů, dvě utkání v domácím poháru a také nepovedený dvojzápas 3. předkola Evropské ligy s Crvenou Zvezdou Bělehrad.

V české nejvyšší soutěži má sedmadvacetiletý fotbalista, který nastupoval také za Brno, bilanci 150 zápasů a jeden gól. Třikrát se Mareček objevil v reprezentačním dresu, v roce 2016 si zahrál ve třech přípravných duelech.

Na kondiční soustředění do Benahavisu odcestovali se Spartou mladíci Youssouf Dao a Václav Drchal, který na sebe upozornil hattrickem v přípravném utkání proti Táborsku. Ve výpravě jsou i Jiří Kulhánek a Zinedin Mustedanagič, kteří se vrátili z hostování ve Libereci respektive v Dukle.

Fotbalisté Sparty budou ve Španělsku trénovat do pátku 19. ledna.

Spartu pouští i Mandjeck, vrací se do Mét

Kamerunský záložník Georges Mandjeck opouští pražskou Spartu a bude hrát za Mety. V klubu, odkud v létě na Letnou přestoupil, bude devětadvacetiletý fotbalista hostovat do konce sezony. Poslední celek francouzské ligy o tom informoval na svém webu.

Mandjeck přišel do Sparty v létě v rámci rozsáhlých změn pod vedením italského trenéra Andrey Stramaccioniho. Po nepovedeném podzimu však letenský celek přestal s defenzivním záložníkem počítat. Stejně dopadli i letní posily Marc Janko a Jonathan Biabiany.

Loňský mistr Afriky během půlročního angažmá za Spartu, které po podzimu patří až pátá příčka v tabulce, odehrál pouhých deset zápasů. Před příchodem na Letnou působil Mandjeck také ve Stuttgartu, Kaiserslauternu, Rennes, Auxerre nebo Erciyesporu.

Kádr Sparty pro první soustředění ve Španělsku:

Brankáři: Martin Dúbravka, David Bičík , Vojtěch Vorel.

Obránci: Lukáš Štetina, David Hovorka, Semih Kaya, Costa , Ondřej Zahustel , Vyacheslav Karavaev, Eldar Ćivić, Michal Kadlec .

Záložníci: Jiří Kulhánek, Rio Mavuba, Martin Frýdek, Michal Sáček, Néstor Albiach, Bogdan Vatajelu, Srdjan Plavšić, Tal Ben Chaim.

Útočníci: Josef Šural , Václav Kadlec, Lukáš Juliš, David Lafata , Zinedin Mustedanagić, Václav Drchal, Youssouf Dao.

Kováč chválí po první přípravě Sparty: Drchal má šanci zůstat s námi
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Sparta - Táborsko 7:2. Podívejte se na všechny góly včetně Drchalova hattricku
Video se připravuje ...

Sportovní ředitel Sparty Ščasný: Chci poznat Stramaccioniho pohled na klub a pomoct ke zlepšení
Video se připravuje ...

O Dúbravku jeví zájem Newcastle United. Čím zaujal zástupce anglického celku?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud