29. ledna 2018 • 20:30

Boj rozhodčího Pospíšila: Překonal rakovinu! Snad se to už nevrátí, doufá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový rozhodčí Dušan Pospíšil má za sebou náročný boj s rakovinou, který snad už vyhrál. Následně se vrátil mezi elitní české sudí a nyní se na Kypru připravuje se svými kolegy na jarní ligové boje. V nejvyšší soutěži by rád pokračoval ještě dva roky.



V pětačtyřiceti letech patří Pospíšil k nejzkušenějším českým sudím. Na pomezní čáře absolvoval už 247 ligových zápasů, což ho řadí na sedmé místo historických tabulek. Nechybělo však mnoho a kariéru musel předčasně ukončit, neboť v sezoně 2015/16 mu lékaři diagnostikovali rakovinu.

"Nebylo mi tehdy dobře a šel jsem na kontrolu na urologii. Hned ráno mi primář sdělil, že mám rakovinu varlete. Nevěděl jsem, co bude. Ale jednali se mnou absolutně na rovinu. Ještě ten den kolem poledne jsem se podrobil operaci a všechno šlo ráz na ráz," uvedl Pospíšil v rozhovoru pro svazový web fotbal.cz.

Dušan Pospíšil je ostřílený asistent rozhodčího, fotbal ale u něho musel na čas stranou
Dušan Pospíšil je ostřílený asistent rozhodčího, fotbal ale u něho musel na čas stranou

"Na čtyři měsíce jsem všechno upozadil: práci i ten fotbal, který je pro mě jedním ze smyslů života a miluju ho. Zároveň jsem si při léčbě říkal, že se chci také vrátit na hřiště. I lidé kolem fotbalu a kamarádi rozhodčí mě strašně podrželi. Člověku to dodávalo sílu bojovat," líčil.

Ještě v téže sezoně se dokázal vrátit na trávník a i přes pokračující léčbu zůstával aktivním sudím. Na podzim stihl 14 zápasů, tedy nejvíce ze všech. Po soustředění na Kypru, kde se nyní připravuje s ostatními, bude vyhlížet nové výsledky z vyšetření, které by měly potvrdit, že onkologické onemocnění překonal.

"V nemocnici na Homolce brzy podstoupím další velké vyšetření, a když vše dopadne, další kontroly by měly být už jednou za půl roku. Snad se to prostě už nevrátí," řekl Pospíšil.

Jeho snem je završit 20 sezon v nejvyšší soutěži, ve které začínal v roce 2000. "Užívám si každý seminář, každý zápas, každou hodinu strávenou na hřišti. Vlastně každý den. Ve fotbale sice všechno strašně letí, ale rád bych v lize ještě vydržel tohle jaro a pak dvě sezony. Zaokrouhlil bych to prostě na těch dvacet sezon. Z toho bych měl radost. Pak poděkuju všem kolegům a komisím, s nimiž jsem pracoval, a budu přemýšlet, jak bych se ve fotbale mohl dál uplatnit," dodal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud