31. ledna 2018 • 13:02

Arnhem potvrdil příchod Karavajeva ze Sparty. Podepsal na 3,5 roku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský obránce Vjačeslav Karavajev po roce a půl odešel z pražské Sparty a přestoupil do Vitesse Arnhem. S šestým týmem nizozemské ligy, který za dvaadvacetiletého fotbalistu podle médií zaplatil přes milion eur, podepsal smlouvu na 3,5 sezony.



"Mám krásné pocity, jsem šťastný, že jsem podepsal smlouvu s tak dobrým celkem, jako je Vitesse. Je to stabilní klub, v rámci nizozemské ligy má silnou pozici, všechno je perfektní. Mluvil jsem s trenérem, který o mě hodně stál. Vím, že očekávání jsou poměrně velká, ale jsem připravený. Nemůžu se dočkat prvních tréninků a zápasů s týmem," prohlásil Karavajev.

"Jeden z důvodů, že jsem si vybral Vitesse, je fakt, že hodně mužstev v soutěži hraje hodně ofenzivně, vůbec celá soutěž je ofenzivní a o mně se ví, že mám taky hodně rád útočení. Myslím, že mi to celkově bude sedět," těší se ruský bek.

Sparta - Plzeň: Karavajev u tyče dorazil Konatého přihrávku, Sparta vede 2:0
Video se připravuje ...

"Tímhle pro mě končí jedna část kariéry - v Česku to pro mě byla perfektní zkušenost. Čeští lidé, jejich mentalita, beru Česko jako druhý domov. Byl jsem tam opravdu šťastný, ale tohle je další krok mého života," vyznal se Karavajev.

"Vím, že v Arnhemu hrál taky Tomáš Kalas, ale neznáme se, takže jsem se ho ani nezkoušel ptát. Informací mám dost od svého manažera Viktora Koláře, který zastupuje i Tomáše. 

Karavajev dostal svolení k odchodu poté, co se italský trenér Andrea Stramaccioni rozhodl dát na kraji obrany přednost Ondřeji Zahustelovi. Za Spartu odehrál ruský bek celkem 44 zápasů a dal čtyři branky. Před příchodem na Letnou nastupoval v české lize za Jablonec a Duklu, kam v roce 2014 přišel z CSKA Moskva.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud