Richard Šíma
7. února 2018 • 11:24

Procházka už hrál, Baník padl 0:3. Jeden gól byl můj, kál se stoper

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě zprávy pro ostravské fanoušky. Jedna lepší, druhá horší. Nejdříve plus: bývalý reprezentant Václav Procházka včera poprvé nastoupil – do druhého poločasu přípravného duelu proti Olimpiku Doněck. Ta druhá zpráva je horší: Baník prohrál 0:3 a ve druhé půli, kdy explzeňský stoper hrál, inkasoval dva góly. Třiatřicetiletý hráč přiznal, že po dlouhé herní pauze cítil nejistotu.



Za zavřenými dveřmi sehrál Baník poslední přípravný duel v rámci herního soustředění v Turecku. A prohrál s ukrajinským Olimpikem Doněck 0:3 po gólech, které inkasoval z brejkových situací. Václav Procházka, který by se mohl stát další zimní ostravskou posilou, na sebe vzal vinu u jednoho z nich.

„Fyzicky jsem se cítil dobře, ale herní praxe mi chybí a bylo to na mém výkonu trochu znát,“ pravil stoper, jehož posledním působištěm byl turecký Osmanlispor. Už se s ním ale dohodl na rozvázání smlouvy.

„Od 22. prosince jsem nehrál, ani netrénoval s míčem. Tohle byl můj první kontakt s balonem po hodně dlouhé době a cítil jsem určitou nejistotu. Třeba při přebírání přihrávek,“ popsal Procházka. Přiznal svůj podíl na jednom inkasovaném gólu. „Byl to brejk po mojí ztrátě,“ pravil bez vytáček.

Ostravský trenér Radim Kučera o jeho herním deficitu pochopitelně velmi dobře ví. „Proto je samozřejmě velmi předčasné cokoli hodnotit,“ poznamenal. „Bude s námi trénovat dál, v sobotu nás čeká generálka se Slavií, do níž také nastoupí. Herní praxe mu chybí, ta se dá dohnat. Na druhou stranu je na něm vidět i zkušenost,“ ocenil Kučera.

Obránce Baníku Václav Procházka během zápasu na soustředění v Turecku
Obránce Baníku Václav Procházka během zápasu na soustředění v Turecku

Procházka věří, že v utkání s úřadujícím mistrem se bude cítit lépe a že se na působení v Ostravě domluví. „Kvůli tomu jsem rozvázal smlouvu s Osmanlisporem, jinou nabídku momentálně ani nemám. V pátek bych se měl doma k mužstvu připojit a pokračovat v tréninku. Samozřejmě o všem rozhodnou trenéři, ale z mého pohledu momentálně vše směřuju k tomu, že na jaře budu hrát v Baníku,“ dodal Procházka.

Zápas s Olimpikem Doněck byl čtvrtým a posledním duelem, který tým na soustředění v Turecku sehrál. Po dvou vítězstvích přišly dvě porážky. Ta včerejší kouče Kučeru mrzela tím spíš, že se podle jeho slov zejména v prvním poločase hrálo na polovině ukrajinského celku.

„První poločas byl na jednu branku,“ poznamenal Kučera. „Dobře jsme kombinovali, ve finální fázi nám ale chyběl určitý drajv. Může to být i tím, že jsme v Turecku už desátý den. Měli jsme gólové šance, zejména Fillo a Diop. Nedali jsme, soupeř nás trestal z brejků,“ hodnotil poslední turecké vystoupení.

Ostravský klub se včera vyjádřil i k vážnosti zranění, které v utkání s dánským Sönderjyske utrpěl Milan Baroš . „Specializované vyšetření v pondělí v Praze vyloučilo podezření z vážnějšího poranění kotníku,“ uvedl klub na svém webu s tím, že útočníka nyní čekají dva týdny klidu. Pak by se měl vrátit k tréninku.

Majitel Baníku není suchar. Brabec trénoval penalty a vyzývá Nehodu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud