21. února 2018 • 08:35

Ekpai do Slavie? Kluby jednají, Zlín chce Van Burena a doplatek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za kulisami HET ligy se řeší významný „last minute“ transfer. Slavia usilovně rokuje se Zlínem o příchodu nigerijského záložníka Ubonga Ekpaie (22)! „Ano, jistou nabídku jsme obdrželi. Míč je nyní na druhé straně,“ potvrdil Sportu zlínský majitel Zdeněk Červenka. Ten za nejlepšího střelce týmu údajně žádá nizozemského dravce Micka van Burena a doplatek. Rychlá dohoda před zítřejším uzavřením přestupového okna je v tuhle chvíli nepravděpodobná.



Posilování Slavie dost možná nekončí. Mistr už má Ondřeje Koláře, Ondřeje Kúdelu a Lukáše Pokorného, do léta zkusí přesvědčit Jablonec ohledně středopolaře Michala Trávníka a Jihlavu skrz střelce Dávise Ikauniekse. Aktuálně je ve hře další jméno – produktivní zlínské křídlo Ubong Ekpai, jehož vedl kouč Jindřich Trpišovský v minulé sezoně v Liberci. Řeší se půlroční hostování s opcí. „Zlínu se do toho bez adekvátní hráčské náhrady moc nechce,“ uvedl zdroj Sportu.

Nigerijský záložník Ekpai je klíčovou personou Fastavu, jeho nejproduktivnějším hráčem. V tomto ročníku chyběl jen v jednom ligovém zápase, celkem zaznamenal čtyři góly a naposledy proti Dukle nahrál Hronkovi na vyrovnávací trefu. Do utkání zasáhl až ve druhé půli, neboť se těsně před startem ligy lehce zranil. Pro mužstvo je momentálně nepostradatelný.

Podobně se mu dařilo i při angažmá v Liberci, tehdy se taky trefil čtyřikrát v šestnácti zápasech. Zájem Slavie trvá zhruba čtrnáct dní, jednání na chvíli usnula. Těsně před koncem přestupního termínu je však úřadující šampion oživil. Nejspíš pod dojmem sobotní porážky v Jihlavě, kde to na pravé straně haprovalo. Rychlonohý technik z Nigérie, jehož Zlín v létě koupil z izraelského Maccabi Haifa zhruba za sedm milionů korun, by mohl být okamžitou posilou do základu. Je pracant, kondičně nabušený. Neštítí se ani práce dozadu.

Jenže zlínské představy o přestupové sumě jsou na představitele Slavie příliš vysoké. Požadovaná částka se má šplhat tak vysoko, až se sportovnímu řediteli červenobílých Janu Nezmarovi dělají závratě, proto je prý zatím k dohodě daleko.

Olomouc - Zlín: Ekpai se hezky zbavil dvou obránců, jeho následný pokus však mířil mimo
Video se připravuje ...

Ve hře je tak momentálně jiná forma domluvy: půlroční hostování, jehož součástí by byl přechod Micka van Burena na Moravu. S jeho službami trenér Trpišovský moc nepočítá, v pondělí nastoupil nevyužitý křídelník za juniorku proti Dukle a vstřelil dva góly.

Van Buren plus finanční doplatek, na to by mohl Zlín slyšet. Jenže záleží také na tom, zda by se Nizozemci chtělo jít do menšího klubu. Trenér Bohumil Páník by s ním v současné situaci počítal na hrot, kde má velkou nouzi. Za Ekpaie by na pravém křídle zaskočil Vukadin Vukadinovič.

Slavii by posila napravo bodla, neboť Ruslanu Mingazovovi se v Jihlavě příliš nedařilo. Stejně jako jeho kolegovi za ním, bekovi Michalu Frydrychovi. Tohle by měl být další díl do Trpišovského a Nezmarových puzzle, jenže zatím je k jeho dotažení docela daleko. Navíc není každý v klubu ztotožněn s tím, že by kádr rozšířil další borec s libereckou minulostí.

Pokud má dojít k dohodě, tak dnes.

Liberecký Jan Mikula v souboji se zlínským Ekpaiem
Liberecký Jan Mikula v souboji se zlínským Ekpaiem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud