23. února 2018 • 22:33

Na Dukle vypadla světla, půl hodiny se nehrálo. Pauza nás rozhodila, řekl Hynek

Autor: mms, md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas 18. kola fotbalové HET ligy mezi Duklou s Jabloncem (0:1) provázely potíže s osvětlením. Problémy s jedním stožárem byly už před zápasem, muselo se kvůli tomu začít o dvanáct minut později. Jenže po čtvrthodině hry zhasly další dva stožáry blíž k tribuně a rozhodčí Miroslav Zelinka poslal hráče do kabin. Někteří diváci rovnou odešli domů, protože se jim nechtělo v mrazu čekat na pokračování zápasu.



Fanoušky na Julisce neudržely ani zabijačkové delikatesy či horká polévka, která se v pátek nabízela jako součást občerstvení. Jeden muzikant vyhrával veselé melodie na trubku a po svém se bavila partička fanoušků Partizanu Bělehrad, kteří ještě neodjeli domů po čtvrteční Evropské lize v Plzni: hulákali, že Kosovo je srbské.

„Bude se znovu hrát?“ anglicky se ptali fanoušků Dukly. Místo odpovědi viděli jen pokrčená ramena. Když se po 27 minutách znovu začalo, zůstalo na tribuně už jen pár desítek srdcařů. V domácím „kotlíku“ se pak fandilo do půl těla.

Trable s osvětlením nejsou na Julisce novinkou. Na podzim 2014 se kvůli nim přerušily dva zápasy Dukly, přičemž s Příbramí se nedohrálo. V pátek ano, přestože zbytek zápasu provázelo napětí: nevypadnou světla znovu?

„Ve středu a ve čtvrtek jsme úspěšně provedli kontroly technického zázemí stadionu. Problémy se stožárem jsme zjistili krátce před výkopem. Zatím neznáme přesný důvod potíží, možná mrazy,“ řekla po zápase Šárka Drobná, tisková mluvčí Dukly. Že domácí fotbalisty zaskočilo nevynucené přerušení zápasu potvrzovala i slova trenéra Jaroslava Hynka: „Pauza nás rozhodila mnohem víc, než soupeře,“ řekl.

Oproti tomu trenér hostujícího Jablonce Petr Rada problém ve výpadku techniky neviděl: „Sedět patnáct minut v kabině není nic příjemného, navíc tím riskujete zranění, protože hráči ztuhnou.  Ale když jsme vyšli na hřiště, chtěli jsme domácí aktivně napadat a ničit jejich rozehrávku odzadu. To se nám podařilo.“

K názoru, že půlhodinová pauza pomohla spíše hostům, se přiklánel i jablonecký záložník Michal Trávník: „Určitě není příjemné sedět dvacet minut v kabině a procházet se sem a tam, ale opakovaný vstup do utkání nám vyšel a hráli jsme lépe než Dukla,“ uvedl.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Jablonec 0:1. Rozhodl Lischka, zápas přerušila tma
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud