Michal Koštuřík
27. února 2018 • 19:10

Petržela přebírá Zlín! Nemohl jsem odmítnout, říká Páníkův nástupce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři roky a dost. Zlín se domluvil na ukončení kontraktu s trenérem Bohumilem Páníkem (61), jenž byl nejdéle sloužícím koučem u jednoho týmu HET ligy! Jeho nástupcem je Vlastimil Petržela (64), jenž podepíše smlouvu na rok a půl! „Probrali jsme to s právníkem a jdu do toho,“ potvrdil pro isport. čtyřiašedesátiletý Petržela, jenž v pátek ukončil smlouvu v Baníku. Tam po svém odvolání z funkce trenéra působil jako poradce majitele Václava Brabce.



Stalo se to, co bylo na spadnutí hned po utkání v Karviné, které Fastav projel ostudně 0:4. Vedení se pokusí oživit tým s ambicemi na horní polovinu tabulky a triumf v MOL Cupu výměnou trenéra. Kouzlo Bohumila Páníka přestalo působit, nadprůměrné individuality nedokázaly vytvořit na hřišti fungující partu. Po remíze s Duklou 1:1 přišla blamáž v Karviné.

V sobotu proti Jablonci bude sedět na lavičce nový muž – Vlastimil Petržela. Bývalý trenér Zenitu Petrohrad, Slavie či Baníku už dostal laso ze Zlína několikrát.

Vlastimil Petržela je novým koučem Zlína. Připomeňte si jeho kariéru plnou vzestupů a pádů
Video se připravuje ...

Až dnes ale nabídku od kamaráda Zdeňka Červenky, majitele klubu, přijal. „Dřív jsem kvůli Páníkovi nechtěl,“ uvedl Petržela, jenž dorazí vytáhnout tým ze sestupového ohrožení. „Zvenčí vypadá tým výborně, ale zevnitř to asi bude horší. Zlín je ohrožený, dole se ještě budou dít věci,“ uvedl Petržela, jenž většinu hráčů dobře zná.

Dokonce stál za jejich příchodem do Fastavu. S Červenkou totiž přestupy konzultoval. Za své „synky“ považuje záložníky Petra Hronka a Daniela Holzera. „Ve Zlíně dělají fotbal dobří lidé. Mám rád Zdeňka Červenku i druhého Zdeňka (manažera Grygeru). Nemohl jsem to už odmítnout,“ přiznal Páníkův nástupce.

Fotbalisté Zlína potřebují zlomit negativní venkovní sérii
Fotbalisté Zlína potřebují zlomit negativní venkovní sérii

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud