2. března 2018 • 12:34

Mrazy trápí fotbal. Odložený je šlágr Baníku s Plzní i zápasy v druhé lize

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní utkání 19. kola první ligy mezi fotbalisty posledního Baníku Ostrava a vedoucí Plzní bylo kvůli nezpůsobilému terénu na Městském stadionu odloženo, na inspekci to potvrdil výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta. O náhradním termínu se zatím jedná. Ostrava přišla už o druhé utkání během jednoho týdne, protože kvůli velkým mrazům byl odložen její pohárový duel v Mladé Boleslavi. Přeloženo bylo navíc i další čtvrtfinále mezi Hradcem Králové a Zlínem a o víkendu se ze stejných důvodů neuskuteční téměř kompletní úvodní jarní kolo druhé ligy s výjimkou zápasu na Žižkově.



V Ostravě měl mít duel posledního Baníku s první Plzní výkop v sobotu v 15:00. „Hřiště je bohužel promrzlé a ze tří čtvrtin neregulérní. I když vyhřívání funguje naplno, riziko zranění hráčů by bylo opravdu vysoké a hrát v takových podmínkách by byl nerozum,“ vysvětlil Tomáš Bárta. výkonný ředitel LFA, která řídí profesionální soutěže a přímo do Ostravy se vydal na inspekci. Náhradní termín zatím není znám.  

Kvůli mrazům musely být odloženy už středeční pohárové zápasy mezi Hradcem Králové se Zlínem a Mladou Boleslaví s Baníkem Ostrava. Teploty hluboko pod minus deset stupňů Celsia neumožnily připravit ani většinu trávníků v druhé lize. I proto, že vzhledem k vysokým nákladům nemají druholigové kluby povinnost vyhřívat hrací plochu.

"Hlavně jde o náklady. Ty jsou v podobném extrémním počasí vysoké. Navíc ani vyhřívání v těchto teplotách nezaručí komfort hrací plochy," řekl šéf správy sportovišť Hradce Králové Milan Ptáček. "Za uplynulý týden tráva komplet promrzla a dnes by po ní hráči běhali jako po betonu. Holomrazy jsou pro trávu to nejhorší. Trávník je suchý, zmrzlý, na první pohled spálený," dodal pro klubový web. 

Bárta společně s rozhodčím Karlem Hrubešem, který zastupoval Komisi rozhodčích Fotbalové asociace České republiky, navštívili ve čtvrtek večer okolo 19 hodiny stadion v Ďolíčku, aby posoudili stav hrací plochy před dnešním utkáním Bohemians s Duklou. „Trávník jsme shledali ve velmi dobré stavu, tudíž není důvod, aby se utkání neodehrálo,“ uvedl Bárta.

Plzeň volný víkend využije k přípravě na čtvrteční úvodní osmifinále Evropské ligy se Sportingem Lisabon. "Tým se připravoval dle předzápasového itineráře a kolem čtvrté odpoledne měl odcestovat vlakem do Ostravy," uvedl na klubovém webu mluvčí Václav Hanzlík.

"Musíme změnit plány a během víkendu se budeme připravovat v domácích podmínkách na zápas v Lisabonu, kam tým odcestuje ve středu ráno," dodal Hanzlík.

Česká televize místo utkání Plzně s Ostravou bude ve stejném čase vysílat zápas Zlína s Jabloncem, ve kterém domácí poprvé povede trenér Vlastimil Petržela.

Zmrzlé hřiště Baníku. Nebezpečí zranění by bylo značné, s Plzní se hrát nebude
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud