16. března 2018 • 12:00

Střihavka odpovídal: Prožene Slavia Viktorii? Zachrání se Baník?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oblékl dres Sparty, Slavie, Baníku Ostrava i plzeňské Viktorie. Teď se ale jeho role mění. Bývalý útočník David Střihavka je expertem deníku Sport, který si bere na paškál českou HET ligu. Jak vidí ligovou situaci na obou koncích ligy? Jakým týmům osobně přeje? Na to i mnohé další odpovídal čtenářům Sportu.



David Střihavka je i poté, co ukončil ze zdravotních důvodů kariéru, velmi aktivní. V Bohemians trénuje osmnáctku, od nového roku se v pořadu Ligové střihy na iSport.cz věnuje dění v nejvyšší soutěži.

V hodinu a půl dlouhém online chatu se čtenáři Sportu odpovídal i na to, jestli Plzeň může po nevýrazném vstupu do jara ještě ztratit titul, kdo je podle něj největší kandidát na sestup a vybral i své oblíbené ligové hráče. Na odpovědi se podívejte níže.

David Střihavka

stračatela, 16. března 2018
Souhlasíte s názorem, že kdyby byl na místě Pavla Vrby kterýkoliv jiný trenér, byl by už odvolán kvůli třem ztrátám po sobě?
Nesouhlasím, protože Plzeň má nadále sedmibodový náskok.
katar, 16. března 2018
Ahoj Davide, kdo by podle Vás měl být reprezentační golmanská jednička ?
Všichni tři hrají dobře za své kluby, mají stejnou výchozí pozici. Tak ať se o to poperou :)
katar, 16. března 2018
Ahoj Davide, řekneš nám, kdo podle Tebe je v trojici nejlepších záložníků v naší lize.?
Líbí se mi Guélor Kanga, Miroslav Stoch a Martin Hašek.
Psychotic, 16. března 2018
Kdo z hráčů si myslíte, že odejde na konci sezony ze Slávie?
Myslím, že Simon Deli, Tomáš Souček, Jaromír Zmrhal a také Tomáš Necid, který je ve Slavii na hostování.
Ondřej, 16. března 2018
Dobrý den, na to že jste byl protěžovaným útočníkem který za svou kariéru dal jen něco málo kolem 40 gólů (20 za Baník) myslíte že vaše oslovení expert je na správném místě?
Osobně se za odborníka/experta nepovažuji, na situaci se snažím koukat z pohledu člověka, který fotbal hrál na nejvyšší úrovni a má něco za sebou. V příští kariéře se budu snažit, abych dal gólů víc :)
Katar, 16. března 2018
Ahoj Davide, co si myslíte o osobě pana Berbra a nebylo by podle Vás lepší, kdyby z našeho fotbalu nadobro odešel? Děkuji , mnoho štěstí.
Vždycky jsem se staral spíše o sportovní stránku a politickým otázkám jsem se vyhýbal. Pevně věřím, že se situace v našem fotbale uklidní, vyčistí a vyřeší.
Dominik, 16. března 2018
Dobry den, moje otazka je prostá. Nemyslite si ze tým jako je sparta by mel do boju vytahnout s dvrma utocniky a ne pouze s jednim klasickym hrotem? Nebyli by takto v ofenzive vice nebezpecni? Za me Venca Kadlec a David Lafata by bylo urcite uderne duo. Dekuji za odpoved.
Nejlepší by bylo, kdyby Sparta hrála se třemi útočníky v rozestavení 4-3-3.
vystrčilka, 16. března 2018
Kdybys měl dnes vybrat jednu nejlepší nebo nejzajímavější otázku, která by to byla?:-)
Všechny jsou zajímavé, těžko vybrat jednu.
Jaromir, 16. března 2018
Ahoj Davide. Myslíš si, že Banik sestoupí ? Popřípadě, jak je možné, že je s takovým kádrem poslední ? Děkuji a přeji hodně zdaru.
Vedení Baníku svou situaci řešilo na poslední chvíli a není jednoduché hned očekávat výsledky. Důležité bude, jak zvládne souboj s Duklou.
Captain , 16. března 2018
Má Benjamin Tetteh největší potenciál z HET ligy?
Je v něm ohromný potenciál. Je vysoký, rychlý, silný, technický. Je to mladý hráč, který potřebuje pracovat na dalších důležitých vlastnostech.
Miky , 16. března 2018
Čau, jak se ti líbí Lukáš Juliš který je stejně jako ty vyšší postavy a jeho předností nejsou souboje tak jako to bylo u tebe...?
Lukáš Juliš bude pro Spartu ještě hodně zajímavý hráč. Líbí se mi, že přes svoje fyzické parametry je výbušný a rychlý.
Majsner , 16. března 2018
Ahoj, Tvůj názor na Jaroslava Hřebíka?
Je to odborník s velkými zkušenostmi.
Pavel, 16. března 2018
Jaký máš názor na fanoušky Baníku? Nemůžou hráči víc udělat pro Kulturnější prostředí? Třeba, že budou víc odsuzovat nepokoje apod.?
Fanoušci Baníku patří dlouhodobě k nejlepším v naší lize. Na stadiony ale určitě nepatří nepokoje a násilí vzhledem k tomu, že zápasy navštěvují i rodiny.
katar, 16. března 2018
Davide, je podle vás Pavel Hapal v této chvíli správným trenérem pro Spartu?Děkuji, ať se daří.
Ano, je.
vasek, 16. března 2018
Nebyl odchod trenéra Šilhavého ve Slavii příliš rychlý?
Už jsem v podobném smyslu vyjadřoval v jedné z předchozích otázek. Slavia se rozhodla jít jinou cestou s trenérem s jasnou koncepcí a vizí.
Michal, 16. března 2018
Co říkáte na přesuny na trenérských pozicích v české lize a hlavně myslíte si že Petržela je dobrá volba pro Zlín ? ba naopak Pánik pro zachraňující se Baník ?
Chtěl bych, aby český fotbal šel více cestou dlouhodobé koncepce, vedení týmu mělo jasnou vizi a dalo prostor trenérovi. Ne jen "trenér nás z toho vytrhne, ale pak prohraje tři zápasy a zas odejde."
Honza, 16. března 2018
Nemyslite si ze je liga neregulerni kvuli castym chybam rozhodcich ve prospech plzne ?
Nezaznamenal jsem v aktuálním ročníku nějaký kritický moment. Například ofsajdová pozice Michaela Krmenčíka v posledním utkání nebyla markantní, nebyla pro rozhodčího snadno rozpoznatelná.
Kuba Harant, 16. března 2018
Ahoj Davide, všem trenérům na Bohemce se hrozně líbí pořad Ligové střihy Davida Střihavky. Jen nás mrzí, že v něm náš A tým má tak málo prostoru a že kvůli němu nestíháš závěry pondělních trenérských porad. Myslíš, že by se s obojím dalo něco dělat? Plus druhý dotaz: Co můžeme od Tvého týmu Bohemians kateg. U18 čekat v nedělním zápase s Libercem? Díky za odpovědi.
Ahoj Kubo, budu v redakci apelovat na to, aby Bohemians dostali víc prostoru. Uvidíme, jestli se to podaří :) V neděli můžeme očekávat ofenzivní smršť domácích. Na zápas se moc těším :)
Pepa, 16. března 2018
Vracis se rad do Ostravy?
Na Ostravu vzpomínám samozřejmě rád, ale mám to přece jenom daleko na to, abych ji pravidelně navštěvoval.
Honza, 16. března 2018
Na kterém postup nastupujete nejraději?
Teď už na trenérském :) Vyrůstal jsem jako střední záložník a postupem času jsem se přesunul až na hrot.
Kubajs, 16. března 2018
Dobrý den, měl bych pár otázek. 1. Jak byste zhodnotil výkon Plzně ve včerejším utkání proti Sportingu? 2. Myslíte si, že je reálné, aby se nějaký z českých klubů v budoucnu dostal do čtvrtfinále v pohárech? 3. Udrží podle Vás Plzeň v lize první místo? Náskok mají pořád luxusní. Děkuji, Jakub Olejník
Plzeň znovu ukázala svoji vyspělost a zkušenost na naší i evropské scéně. Sporting Lisabon byl skutečně silným protivníkem.
Honza, 16. března 2018
Davide jsi kvalitní fotbalista nemáš v plánu alespoň hrát 1.A třídu v Březiněvsi, kde bydlíš?
Zájem bych měl, ale bude záležet na tom, jak dopadne dubnové vyšetření kolene.
Jindra, 16. března 2018
Ahoj Davide, kterých 7 gólmanů je v aktuálním ročníku HET ligy podle tebe nejlepších... Děkuji
Těžko se určuje TOP 7, ale mezi nejlepší 3 bych zařadil Přemysla Kováře, Aleše Hrušku a Jakuba Diviše.
Adyy, 16. března 2018
Ahoj Davide. 1)Jak myslíš, že dopadne derby a proč? 2)Myslíš si, že pokud Slavia vyhraje, ještě zamotá boj o titul, bude mít na Plzen pouhopouhé 4 body ztrátu (minimálně do neděle- a já nevěřím, že Plzen ve Zlíně a ani pak v Ostravě vyhraje), když si vybavím loňský finiš ligy- tak jak jak Viktorka tak Slavia nervózně klopýtali. Sice včera předvedla Viktorka neskutečný výkon, ale podle mě na to v lize nenavážou, jsou to dvě odlišné soutěže, jak loni ukazovala třeba Sparta. Jaký názor na to máš ty? Můj názor je takový, že pokud Slavia zítra vyhraje svou euforií, svou obrovskou fyzickou silou titul nakonec urvou, ač třeba Plzeň hraje na oko líbivější fotbal, ale Slavia ji bude mít ve 27. kole doma a nemyslím si, že by měla mít Plzeň v tomto kole větší než tříbodový náskok.
Pokud Slavia zvládne derby, tak se boj o titul může opravdu zdramatizovat. Přesto, že jsem v to nevěřil.
Tomáš Větrovský , 16. března 2018
Ahoj Davide, gratuluji k zajímavé práci, často vyprávím o tvém skvělém chování svým známým. Přeji ti, ať se vše daří . Jak ty vzpomínáš na angažmá v 1.FK Příbram?
Ahoj Tomáši, moc si vážím tvého názoru. Na angažmá v Příbrami vzpomínám se smíšenými pocity, byly tam pozitivní i negativní zkušenosti.
Vláďa, 16. března 2018
Dobrý den, dotazy ke Spartě: 1) Je dle vašeho názoru Pavel Hapal trenér, který bude ve Spartě DLOUHODOBĚ úspěšný? Pokud ne, koho byste pro Spartu viděl jako nejlepší možnost? 2) Myslíte, že některé z "velkých" letních posil (např. Ben Chaim, Kaya) budou v naší lize za rozdílové hráče? Doposud byly jejich výkony spíše průměrné nebo podprůměrné, čímž pádem jsou daleko za očekáváním. 3) Myslíte, že angažování Zdeňka Ščastného na pozici sportovního ředitele bylo správné rozhodnutí? V čem jeho vliv nejvíce týmu prospívá (pokud vůbec)? 4) Potřebuje Sparta ještě upravit kádr (posílit některé posty, např. obrana/útok) nebo byste doporučoval v letním přestupovém období spíše minimum změn a stabilizovat stávající kádr? 5) Co si myslíte o "kauze Biabiany", který si stěžuje na zacházení Sparty? Děkuji za odpovědi!
1) Podle mého názoru je Pavel Hapal trenér, který může Spartě dlouhodobě pomoci. 2) Můžou jimi být, ale musí si uvědomit, za jak velký klub hrají. Například Ben Chaim na to kvalitou má, ale není do hry tolik zapálený, chybí mu entuziasmus. 3) Management Sparty určitě věděl, proč Zdeňka Ščasného angažuje. Může prospět znalostí prostředí i komunikací s hráči. 4) Nepotřebuje posílit, spíše stabilizovat výkon a s ním i kádr a základní jedenáctku. 5) Včera jsme to řešili s nejvyššími představiteli FIFPro, kteří naznačili, že k těmto krokům od klubu vůči hráči nesmí docházet. S hráčem se podepsala normálně platná smlouva.
Honza, 16. března 2018
Prošel jste Slavii, Spartou i Plzní. Jak by jste srovnal zázemí a fungování těchto klubů. Je něco v čem se podstatně liší? Ať už negativně či pozitivně?
Já těmi týmy prošel v době, kdy jen Sparta měla nejkvalitnější zázemí a stadion, to Slavia s Plzní teprve budovala.
Marek, 16. března 2018
Ahoj:) Jakou mas zkušenost s fotbalovými agenty? Byli vždy odbnorne vzdělání ?a třeba profesionální smlouvy co jsi podepisoval sis i sám studoval?
Zastupovali mě vždy agenti, kteří měli velký kredit v České republice i zahraničí, takže špatnou zkušenost nemám. Smlouvu jsem si samozřejmě vždy sám prostudoval.
Honza, 16. března 2018
Dobrý den Davide, zajímalo by mě jak jste se dostal k angažmá v Libanonu? A jaké jste si z toho angažmá odnesl zážitky jak fotbalové tak mimo fotbalové? Děkuji za odpověď
Do Libanonu jsem se dostal zajímavým způsobem. Oslovil mě dnes už můj dobrý kamarád, jestli bych neměl zájem o tuhle zkušenost. Je to nádherná země, bylo tam skvělé prostředí.
Esteřák, 16. března 2018
Dobrý den,tím překvapením myslíte Drchala nebo Šurala?Další varianta je V.Kadlec na hrotu a Plavšič na křídle.
Ano, měl jsem na mysli Drchala a Plavšiče na křídle. Ale nechme se překvapit.
Olda1000, 16. března 2018
Zdravím Tě Davide.Stále mám tvůj dres,když jsi oblékal naše barvy Viktorky.Po zápase jsi jako jeden z mála vyhazoval dres z okna ze šaten:-).Chci se zeptat, jaký je tvůj nejoblíbenější tým a také na to,jestli stále hraješ fotbal v divizi,či jsi už kopačky pověsil na hřebík.Nečetl jsem nikde,zda tvou kariéru ukončilo zranění.Díky za odpověď,Olda.
Nemyslím si, že jsem byl jen jeden z mála. :) S fotbalem jsem musel přestat ze zdravotních důvodů. Jestli se ptáš na nejoblíbenější tým na světě, tak bych zmínil Manchester United nebo Real Madrid.
Alex, 16. března 2018
Kdybyste mohl hrát za jakýkoli z týmů za jaké jste hrál, jaký byste si vybral a proč?
Asi bych vybral Slavii. Zažil jsem ji v dobách, kdy se hrálo na Stadionu Evžena Rošického, a vidím, jaký progres od té doby udělala.
míček, 16. března 2018
Baník vytáhl zpět do ligy Vlastimil Petržela, neplatí teď Baník tak trochu daň, že u týmu nezůstal?
Neznáme přesně, co se stalo v zákulisí, ale určitým narušením koncepce Baníku to bylo.
Marie, 16. března 2018
Ahoj Davide, můžu se zeptat jaké preferuješ spodní prádlo?:-)
Hezká otázka, chodím zásadně bez prádla :) :)
Roman, 16. března 2018
Ahoj Davide, snažíš své znalosti uplatnit i jinak třeba u sázek? Všeobecně jaký máš názor ke sportovním sázkám, vsadíš občas nebo vůbec? Popřípadě u jaké společnosti?
Tyhle věci jdou úplně mimo mě.
Filip Tomíček, 16. března 2018
Já bych se rád zeptal, v čem podle vás tkví zatím úspěšný vzestup Jablonce tabulkou (jak velkou roli v tom hraje trenér Rada)? A druhý dotaz, o kom si myslíte, že spadne tuto sezónu z HET ligy? Děkuji za případnou odpověď.
Trenér Rada určitě vnesl do klubu pozitivní atmosféru a odrazilo se to na výsledcích.
Barvino, 16. března 2018
Ve fotbale vylétla tabulkou nahoru Sigma Olomouc? Jaký máš názor na její hru a komu víc přeješ druhé místo Slavii nebo Olomouci?
Práce v Sigmě je mi sympatická, v jejím kádru působí hráči, kteří si prošli postupem z druhé ligy do první. Přesto nabízí zajímavý kombinační fotbal. Úspěch samozřejmě přeji všem, kteří si ten post dokáží zasloužit.
Tomáš, 16. března 2018
Dobrý den Davide, Chtěl bych se zeptat jestli si myslíšl že ještě může Slavie získat titul a jaky jsou její největší přednosti a naopak nedostatky. Děkuji za odpověď
Po shlédnutí včerejšího zápasu Plzně si nemyslím, že by na ni Slavia ještě mohla zaútočit. Ale přeji jí, aby Plzeň naháněla, aby byla liga zajímavá. Mezi přednosti patří osobnosti a charakter hráčů. Vyloženě typický nedostatek se hledá těžce.
Jožin, 16. března 2018
Ahoj, kdo byl nejtalentovanější český fotbalista, kterého jsi potkal a přitom se neprosadil tak, jak se čekalo? Děkuji
Martin Lukeš, Jan Blažek a Václav Svěrkoš. To jsou hráči, kteří ze své kariéry mohli vytěžit daleko víc.
Majkl, 16. března 2018
Zdravím. 1. Máte taky pocit, že filmování v poslední době ubývá? 2. Kdo je podle Vás nejlepší trenérem ligy? Jsou tam úspěšní zkušení Vrba nebo Pivarník i mladí nadějní Hašek, Trpišovský, Svědík, Jílek, Holoubek, kteří mají velmi zajímavé výsledky. Kdo z nich by se podle Vás mohl v budoucnu nejvíc prosadit nebo dokonce trénovat reprezentaci? Děkuji.
Jako hráč jsem byl vždy proti filmování, nesnášel jsem to. Myslím si, že to u nás obecně nebylo tak hrozné jako v jižanských státech. Nedokážu určit přímo nejlepšího trenéra, ale z hlediska úspěchů na klubové úrovni jednoznačně Pavel Vrba.
Jack, 16. března 2018
Co si myslíte o tom, že video je používáno jenom v některých zápasech? Ať se Vám daří.
Nejlepší by bylo, aby to bylo pro všechny stejné. Na druhou stranu je to velmi nákladná věc, můžeme být rádi, že se něco takového vůbec do České republiky dostalo. Doufejme, že v nejbližší době budou mít přístup i ostatní týmy.
Jack, 16. března 2018
Dobrý den. Kdy byl naposledy boj o udržení tak vyrovnaný? Jsou do toho namočeni všichni od 9. místa. Co je příčinou jihlavského vzepětí a kdo si myslíte, že obsadí sestupové příčky?
Za Jihlavou jistě stojí výborná práce trenéra Svědíka a realizačního týmu, a také dobrý vstup do jarní části, kdy porazili Slavii i Plzeň. Jako horkého kandidáta na sestup považuji Duklu, která se v jarní části neprezentuje dobrým, bojovným fotbalem. Bude záležet, jak zvládne souboj s Baníkem.
grácik, 16. března 2018
Jak si myslíte že dopadne derby?
Postavení v tabulce více nahrává Slavii. Mírně ji favorizuji i já, v posledních zápasech se mi líbí víc.
Michael, 16. března 2018
Dobrý den. Jak vidíte šance našich klubů v příští sezoně evropských pohárů, jak daleko by to mohli dotáhnout a kdo z kandidátů na poháry by nás nejlíp reprezentoval? Děkuji.
Dlouhodobě určitě Plzeň. Směrem k příští sezoně vkládám velké naděje do Slavie, protože z mého pohledu jdou správnou cestou.
Jaroslav, 16. března 2018
Dobry den. V kolika letech je dobre zacit zkouset “dospely” fotbal? A na jake urovni? 1,2,3 liga?
Záleží na fyzickém vývoji jednotlivce. Někdo je připravený hrát za dospělé už v sedmnácti, někdo až v jednadvaceti.
Martin. , 16. března 2018
Davide dobry den. Dotaz smeruji smer Ostrava. Zvladne to nebo sestoupi? Tvuj nazor?
Jako bývalému hráči Baníku se mi nelíbí její postavení. Pokud zvládne klíčový souboj s Duklou, tak věřím, že se zachrání.
Kubíček, 16. března 2018
komu fandiš v het lize
Vzhledem k tomu, že mám syna ve Slavii v kategorii U8, tak fandím Slavii. A přeji i Bohemians, kde trénuji kategorii U18.

Derby Sparta - Slavia sledujte na iSport.cz Derby Sparta - Slavia sledujte na iSport.czFoto Koláž iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud