Pavel Janega
18. března 2018 • 10:47

Chybí Spartě týmový duch? Občas si hrajeme svoje zápasy, řekl Štetina

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle už není náhoda. Sparta má skvěle rozehraný zápas, ale po přestávce přestane hrát. Stejně jako v sobotním derby – vede 3:0, nakonec se Slavií remizuje 3:3. „Můžeme si za to sami,“ zlobil se letenský stoper Lukáš Štetina.



Štetina byl smolařem úplného závěru. Stanislava Tecla zasáhl do nohy a sudí Pavel Královec po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu. „Byla jasná,“ uznal sparťanský obránce.

Nicméně to nebyl největší důvod promarněného třígólového náskoku. Ten přišel daleko dřív – sparťané znovu odehráli strašidelný druhý poločas.

„Přestali jsme hrát, přestali jsme být aktivní. To, že jsme dostali gól, byla otázka času. Můžeme si za to sami. Uspokojíme se, že vedeme, a jdeme špatnému výsledku naproti. O poločase jsme si přitom říkali, že nesmíme přestat hrát, a my přestali. Koledovali jsme si o to,“ hněval se Štetina.

V případě Sparty se problém druhé půle opakoval již počtvrté v řadě. Čím to je? Jak si to vysvětlit? „Sám nevím,“ pokrčil rameny Štetina. „První poločas hrajeme, co chceme, a druhý ne. V podstatě jsme čelili jedné akci za druhou. To je o hlavě, protože kondičně jsme to, myslím, zvládli. Já jsem sice troškou foukal, protože jsem po nemoci, ale jinak jsem na nikom neviděl, že by nemohl.“

Sparta je momentálně až šestá v tabulce. Derby přitom brala jako ideální utkání pro odraz k lepším výsledkům. Nepovedlo se.

„Celkově ta sezona není dobrá, to vidí všichni. Možná je to o charakteru, protože takové zápasy musíme zvládat jako tým, jít za tím společně. My si ale občas hrajeme svoje zápasy, to není dobré,“ vadí Štetinovi.

Co tím přesně myslel, už nerozvedl.

Sparta - Slavia: Tecl upadl ve vápně, video se zpožděním poradilo penaltu, Škoda proměnil – 3:3
Video se připravuje ...

Štetina: Můžeme si za to sami, přestaneme hrát a jdeme špatnému výsledku naproti.
Video se připravuje ...

Škoda: Věřili jsme, že s prvním gólem se to zlomí a to se potvrdilo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud