Komise rozhodčích: Královec v derby dvakrát chyboval, zachránilo ho video | iSport.cz
20. března 2018 • 17:40

Komise rozhodčích: Královec v derby dvakrát chyboval, zachránilo ho video

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Trpišovský: Součkův přestup? Tomáš se směje víc než dřív. Chválil Oscara Trpišovský: Součkův přestup? Tomáš se směje víc než dřív. Chválil Oscara
Dočkal po návratu: Malý zázrak, vyhráno ještě ale nemám Dočkal po návratu: Malý zázrak, vyhráno ještě ale nemám
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sudí Pavel Královec podle Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR udělal v sobotním pražském derby mezi Spartou a Slavií (3:3) dvě chyby. Oba původní verdikty ve šlágru 21. kola první ligy čtyřicetiletý arbitr opravil po konzultaci s videorozhodčím.



Královec nejprve ve 20. minutě chybně nařídil penaltu pro Spartu za ruku Jakuba Jugase mimo šestnáctku, poté v nastavení druhého poločasu po faulu domácího Lukáše Štetiny na Stanislava Tecla zase pokutový kop neodpískal.

Po shlédnutí videozáznamu Královec v prvním případě "vytáhl" situaci před šestnáctku a kopal se jen přímý kop. Po souboji Štetiny s Teclem pak hlavní sudí nařídil penaltu, ze které Milan Škoda vyrovnal na 3:3.

Na Letné chyboval i pomezní sudí Ivo Nádvorník, který ve 31. minutě při gólu Jana Bořila nesignalizoval předchozí Škodův ofsajd. Branka po dalším zapojení videorozhodčího nebyla uznána. V derby hned čtyřikrát video změnilo původní verdikt.

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Královcovi se derby nepovedlo, na video spoléhal až příliš

V sobotním duelu mezi Ostravou a Duklou (1:2) chyboval také asistent Jan Paták, který v 58. minutě při brance domácího Milana Baroše nesprávně signalizoval ofsajd. Při druhém neuznaném gólu Baníku v 62. minutě už ale Paták podle komise rozhodl správně, protože Dame Diop byl při střele Marka Hlinky v postavení mimo hru. Vedení ostravského nováčka, který je poslední v tabulce, v pondělí kvůli neuznaným brankám podalo protest k Ligové fotbalové asociaci.

V páteční předehrávce mezi Libercem a Brnem (2:0) učinil nesprávné rozhodnutí pomezní rozhodčí Martin Wilczek, který ve 42. minutě neodmával ofsajd domácího Matěje Pulkraba při druhém gólu.

 


Články odjinud


Články odjinud