Michal Koštuřík
Premium
22. března 2018 • 18:23

Proč Jablonec šlape? Rozebrali jsme kouzlo týmu, který vládne jaru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už nejsou galácticos, velká jména na soupisce. Nastoupil teamwork – a velké výsledky. Jablonec je hit jara. Šest zápasů, šest výher, nekompromisní demonstrace síly. Fotbal, který v holomrazu zahřeje. Spartě se Slavií vyrostl nový konkurent a jde jim tvrdě po krku. Zbystřili i trenéři reprezentací, v pauze vzali z klubu čtyři důležité hráče Masopusta, Trávníka, Lischku a Jovoviče. „Přeju jim to. Hráč by měl hrát ligu, aby se dostal do nároďáku,“ říká kouč Petr Rada.



Byl zraněný. Mohl zůstat doma u přenosu iSport TV, nohy v teple. Přesto Tomáš Hübschman v sobotu dorazil do Jihlavy. Tři čtvrtě hodiny před začátkem utkání seděl šestatřicetiletý mazák na střídačce na tvrdé sedačce, zachumlaný do péřovky. Na teploměru -4 a on pozorně sledoval rozcvičku spoluhráčů. Dobrý příklad, kdy je tým víc než pohodlí jednotlivce. „I tohle svědčí o nějaké pohodě. Tomáš má tyto věci zažité z ciziny,“ líčí trenér Petr Rada, jenž převzal mužstvo v zimě po kamarádovi Zdeňkovi Kluckém a nechal si ho jako asistenta. Šlape to.

Co je ten Jablonec zač? Proč mu to vlastně jde? Deník Sport prozkoumal stroj na body a zábavu po jednotlivých řadách. V nadstandardu funguje každá z nich. „Kádr je úzký, jednoho dva hráče bychom ještě uživili. Ale když se nám vyhýbají zranění, je dostačující,“ podotýká emotivní kouč.

BRANKÁŘ

V zimě klub přivedl z Jihlavy prověřeného Jana Hanuše, jednoho z nejlepších gólmanů v soutěži. Mělo se za to, že přirozeně převezme úřad jedničky. Zvlášť když ho Rada zná z působení na Vysočině. Jenže v přípravě byl o fous lepší starousedlík Vlastimil Hrubý a zatím konkurenta do brány nepustil. A to ani ve čtvrtfinále MOL Cupu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud