Premium
7. dubna 2018 • 05:00

Rvačka o ligové hity. Plzeň, Slavia i Sparta cílí na posily, kdo je v kurzu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají stejné zájmy – v ligové soutěži i na přestupovém trhu. V obou sférách touží Plzeň, Slavia i Sparta dominovat, své konkurenty potřít. Proto v letním přestupovém termínu svedou boj o nejzajímavější hráče HET ligy. V kurzu jsou podle informací deníku Sport především jihlavský snajpr Dávis Ikaunieks, vršovický bijec Benjamin Tetteh, jablonecký technik Lukáš Masopust, zlínský tahoun Ubong Ekpai a olomoucký stoper Václav Jemelka. Proč zrovna tihle hráči? A kdo se z nich líbí Tomáši Rosickému? A jak probíhal boj na přestupovém trhu mezi největšími českými kluby v minulosti?



Do konce sezony zbývá ještě osm kol, nicméně české velkokluby už pečlivě spřádají plány na tu další. Ve Štruncových sadech, Edenu i na Letné se proto sportovní šéfové probírají dlouhými seznamy vytipovaných posil, na kterých se vyjímají často stejná jména.

„Je logické, že přední kluby mají zájem pouze o kvalitní hráče a u některého jména se mohou nabídky sejít,“ řekl k tomu Adolf Šádek, generální ředitel Viktorie Plzeň, která je dlouhodobou orientací na transfery z domácí soutěže proslulá.

Slavia a především Sparta ne, oba kluby obrátily loni v létě svou pozornost při doplňování kádru primárně za hranice. Jenže to dopadlo katastrofálně, a tak na základě poučení z krizového vývoje vezmou HET ligu jako zdroj hráčské kvality znovu na milost.

Všem třem klubům se líbí Dávis Ikaunieks, ofenzivní univerzál z Jihlavy, který má v této sezoně na kontě impozantní bilanci osmi gólů a šesti asistencí. Deník Sport však na základě svých informací identifikoval i další jména, o která se ucházejí vždy nejméně dva z tria úhlavních konkurentů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud