Martin Mls
27. dubna 2018 • 23:03

Mazáci Zbrojovky tápou. Bavit se o záchraně nemá smysl, láteřil Pivarník

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brno se potápí. Zbrojovka nezvládla klíčový zápas na Dukle a v HET lize zůstává poslední, na nesestupové pozice ztrácí už šest bodů. Do konce sezony přitom zbývají poslední čtyři kola. „Chtěl bych se omluvit našim fanouškům,“ řekl brněnský trenér Roman Pivarník po porážce 1:2 na Julisce.



Co chtěli víc? Pivarníkův tým byl na Dukle v komfortní situaci: Michal Škoda po půl hodině vystřelil vedení a nejhorší tým ligy mohl partii kontrolovat. Jenže ještě do přestávky Lukáš Holík vyrovnal a po vítězném gólu Ivana Schranze se Brno sesypalo.

„Začali jsme takticky, šli jsme do vedení, měli jsme pěkné akce,“ vypočítával Pivarník pozitivní momenty. „Mottem zápasu bylo, abychom nebyli posraní, a byla tam odvaha.“ Jenže právě tohle se z brněnské party postupně vytratilo a v Dejvicích narazila.
Na pozápasové tiskovce z trenéra čišel vztek i zklamání, jeho tým naposledy vyhrál ve druhém jarním kole. Kde je problém? Pivarník ukázal na mazáky.

„Hlavně třicátníci nejsou schopní zvládnout svoje úkoly. Aby se snažili hrát fotbal, jak mají, aby se nabízeli. Sráží nás neodvaha těchto hráčů,“ láteřil Pivarník. „Přitom odvaha je základ, bez ní se nemůžete zachránit.“

Neutíkal do klišé, trable potápějící se Zbrojovky pojmenovával pregnantně. „Na Dukle jsme to měli ve svých rukách, mohli jsme zápas dotáhnout k vítězství. Jenže děláme fatální chyby, které vyplývají z toho, že se hráči bojí hrát. Není možné hrát fotbal ve čtyřech pěti lidech a zbytek se schovává. Starší by měli být oporou pro mladé, což taky nefungovalo.“

Mimochodem, Pivarník ještě nikdy v české lize nesestoupil. Teď se mu rýsuje smutná premiéra. „A to jsme dřív byli v hodně těžkých situacích,“ poznamenal bývalý kouč Jihlavy, Olomouce či Bohemians.

V minulé sezoně hrál o titul s Plzní, teď má v Brně opačné starosti. Po fiasku na Dukle mluvil hodně ostře: „Bavit se o záchraně nemá smysl, protože hráči nejsou schopní se změnit. Bojácné výkony bez odvahy nás v lize neudrží.“

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Brno 2:1. Zbrojovka se přiblížila sestupu
Video se připravuje ...

Dukla - Brno: 2:1! Brněnská obrana selhala, Schranz poslal domácí do vedení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud