6. května 2018 • 19:30

Jílek chválí Tetteha z Bohemians: Je jeden z nejlepších útočníků v lize

Autor: mik
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevstřelil branku ani na ni nepřihrál, své příležitosti navíc spálil. Přesto byl Benjamin Tetteh ústřední postavou duelu Olomouc – Bohemians, díky které se klokani prezentovali na Andrově stadionu nejlépe ze všech týmů v této sezoně a uhráli remízu 1:1. Kvality ghanského hroťáka ocenil i kouč Sigmy Václav Jílek: „Pro mě je to jeden z nejlepších útočníků v lize.“



Tetteh v Olomouci od začátku řádil, byť to nedokázal potvrdit střelecky. Ve 24. minutě se vyšplhal do vzduchu a jeho hlavičku musel zneškodnit se štěstím brankář Buchta. O čtvrt hodiny později balon pohotově po rychlém zpracování napálil do levé tyče, gólman Hanáků se jen ohlédl. „Benji byl vpředu hodně nebezpečný, udržel hodně balonů,“ chválil svého spoluhráče Tomáš Fryšták.

A dvacetiletý forvard zaujal i protivníka, konkrétně trenéra Václava Jílka, jenž by podobný typ na hrotu rozhodně uvítal. „Je obrovsky všestranný, vyspělý technicky i silově, prostě komplexní hráč do hrotové pozice,“ řekl na tiskovce.

Olomouc - Bohemians: Tetteh z první napálil míč do tyče!
Video se připravuje ...

I jemu se ulevilo, že Tetteh na Hané neměl seřízená mířidla. „Pak už je to jen otázka toho, jak se vyspí, jestli mu tam něco spadne a utkání rozhodne. Z celkového pohledu musíme bod brát, byť je to doma málo,“ dodal Jílek.

Trefí se talent, na nějž se vyptává česká špička i kluby ze zahraničí, příště proti Mladé Boleslavi?

Hráči Bohemians po remíze s Olomoucí, na snímku i zmíněný Benjamin Tetteh
Hráči Bohemians po remíze s Olomoucí, na snímku i zmíněný Benjamin Tetteh

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Bohemians 1:1. Plšek srovnal po vlastenci Jemelky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud