Jan Vacek
21. května 2018 • 14:17

Boj o místo ve Spartě: Costa na stoperu obstál, Ben Chaim uznal slabší výkon

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Costa Nhamoinesu a Tal Ben Chaim. Hráči, nad jejichž budoucností ve Spartě se stahují mračna, měli v sobotu jednu z posledních šancí, jak přesvědčit vedení, že týmu mají stále co dát. Tuhle výzvu uchopili rozdílně. Zatímco Costa na pozici stopera zazářil, Ben Chaim navzdory asistenci na jediný gól výrazněji nepřesvědčil.



Důrazný bek ze Zimbabwe se postavil na post středního obránce poprvé od 31. března. Původně měl hrát Costa na levé straně zadní formace, při zranění Semiha Kayi ho však trenér Pavel Hapal posunul do srdce defenzivy k Lukáši Štetinovi. A vytáhlý zadák patřil k nejlepším mužům na place.

„Kaya měl problémy s kotníkem, chtěl hrát, ale po rozcvičení přišel s tím, že to nejde. Přesunuli jsme proto Costu a myslím, že utkání zvládl velice dobře,“ hodnotil kouč Letenských.

Představení 32letého obránce vystihl přesně. Costa působil od prvních minut sebevědomě, dominoval v osobních soubojích, vládl ve vzduchu. Navíc se dokázal vyvarovat tradičních zkratů, po kterých nezřídka inkasuje karetní tresty. Souboj se Sigmou zvládl bez prohřešku a potvrdil, že v pozici náhradníka může být pro příští sezonu alternativou jak na post levého obránce, tak i stopera.

Zatímco Costa odehrál už minulé kolo v Jihlavě a s jeho startem se počítalo, sázka na Ben Chaima byla velkým překvapením. „Chtěli jsme něco změnit, být nahoře pohyblivější,“ zdůvodnil Hapal sázku na izraelského reprezentanta.

Sparta - Olomouc: Krásný Ben Chaimův centr našel Šurala, ten dával do prázdné branky: 1:0
Video se připravuje ...

Vyšla tak napůl. Ben Chaim byl u jediné branky svého týmu, když si v úvodu druhého poločasu naběhl na úžasnou kolmici Guélora Kangy a předložil míč do pohodlné pozice Josefu Šuralovi. Jinak se ovšem výrazněji prosadit nedokázal. A to ani v momentě, kdy Sigma musela po vyloučení Michala Vepřeka bojovat pouze v deseti lidech.

„Nemyslím, že bych hrál nějak extra dobře, umím předvést lepší výkony než tentokrát,“ zhodnotil své představení Ben Chaim realisticky pro klubový web.

Jestliže se vedení Sparty kloní spíš tomu, že rychlostně vybavenému křídelníkovi budou v létě hledat jiné angažmá, Ben Chaim jim nezadal zásadní příčinu, aby z tohoto přesvědčení ustoupili. Proti Olomouci si připsal teprve druhou nahrávku v sezoně, na premiérový gól stále čeká. A to je na hráče za astronomických 76 milionů korun zoufale málo.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Olomouc 1:0. Lafata se rozloučil výhrou, gól dal Šural
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud