Premium
27. května 2018 • 10:00

TOP 100 fotbalistů v lize: Pro koho byl jedničkou Limberský či Plšek?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligoví trenéři, další experti a redaktoři Sportu vybírali stovku nejlepších ligových fotbalistů z Het ligy. Celkem 25 kapacit dohromady vytvořilo exkluzivní žebříček, každý zvolil nejlepší třicítku. Několik výsledků překvapilo. Například jeden ligový trenér jako jedničku zvolil Davida Limberského, další dva porotci dali na první místo olomouckého Jakuba Plška. Hned ve třech žebříčcích se pak překvapivě vůbec neobjevil sparťanský záložník Nicolae Stanciu. Podívejte se na kompletní přehled, jak kdo volil.



Každý z porotců vybíral podle vlastního uvážení. Někteří trenéři do žebříčků „vecpali“ i své svěřence. Hned čtrnáctkrát se na prvním místě umístil hráč Plzně, šestkrát Slavie, třikrát Sparty a dvakrát Olomouce. Na výsostním postavení se objevilo celkem devět různých hráčů.

Zástupci velké trojky, tedy Plzně, Slavie a Sparty, hráli v žebříčku pochopitelně prim. Do elitní desítky se v celkovém pořadí vměstnal jen jeden hráč z jiného klubu. Loňskou premiérovou anketu ovládl útočník Slavie Milan Škoda , obhajoba se mu ovšem nepovedla.

Kdo zvolil nejlepším hráčem Davida Limberského ? A u koho vládne Jakub Plšek? To a všechna další pořadí zjistíte v podrobném přehledu.

JAK VZNIKL ŽEBŘÍČEK

V hledání aktuálně nejlepšího ligového fotbalisty pomohli redakci Sport Magazínu trenéři ligových klubů a další fotbaloví odborníci. Dohromady 25 porotců, každý sestavil vlastní žebříček hráčů od 1. do 30. místa. S tím, že nejlepší hráč anketního lístku obdržel 30 bodů a každý další vždy o bod míň, 30. místo bylo ohodnoceno jedním bodem.

Stejně jako loni Sport Magazín oslovil s prosbou o anketní lístky trenérů všechny ligové kluby. Plzeň, Slavia, Sparta a Brno se projektu odmítly zúčastnit, Teplice se po příslibu odmlčely a jablonecký kouč Petr Rada trval na 30 jménech bez přadí, tudíž do ankety nebyl zařazen. Až na dvě výjimky se nezúčasnili také oslovení trenéři reprezentačního úseku v čele s Karlem Jarolímem .

 

Bohumil Páník, Vlastimil Petržela, Jaroslav Šilhavý Bohumil Páník, Vlastimil Petržela, Jaroslav ŠilhavýFoto Sport

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud