31. května 2018 • 11:50

LIGOVÉ STŘIHY o Plzni: Krmenčík má na bundesligu, Limberský to utáhne

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzační podzim, kodrcání k titulu na jaře. Mistrovské Plzni nakonec luxusní náskok z první poloviny sezony stačil k tomu, aby se zkušená parta koupala v šampaňském. Čím si Viktoria vybojovala pohár pro šampiona a vstupenku do skupiny Ligy mistrů? A jak bude vypadat v nadcházející sezoně? Situaci západočeského klubu rozebírá v pořadu Ligové střihy expert Sportu David Střihavka, který prošel Spartou, Slavií i Plzní.



Plzeň se nakonec o titul bála až do předposledního kola, byť do jara vstupovala jako jasný favorit. Proč se šlapající mužstvo zadrhlo? "Protože měla po podzimu velký náskok. Podzim jí vyšel neskutečně, šla do jara se čtrnáctibodovým náskokem. To v české lize asi nikdo nepamatuje. Všichni si mysleli, že to už dohrajou. Situaci podcenili a málem se jim to vymstilo," hledal Střihavka příčiny kostrbaté sezony českého mistra.

Plzeň dosáhla primátu s velezkušeným kádrem, jádro týmu válí na trávnících pohromadě už od první mistrovské sezony 2010/2011. Jak dlouho můžou ještě ostřílení mazáci vydržet ve formě? " Hubník má ještě nějaké sezony před sebou, je to základní pilíř plzeňské defenzivy. Limberský ze sebe také něco vymáčkne. Ale šanci budou dostávat daleko častěji mladí, noví hráči," upozornil Střihavka.

LIGOVÉ STŘIHY o Plzni: Krmenčík má na bundesligu, Limberský to ještě utáhne
Video se připravuje ...

Západočeši už osvěžují kádr, do letní přípravy nastoupí minimálně tři noví hráči - krajní záložník Ubong Ekpai, univerzál Roman Procházka a stoper Luděk Pernica . "Ti budou chtít do mužstva přinést nový, svěží vítr," souhlasil Střihavka, že nové tváře jsou pro plzeňskou kabinu nutné.

Přijme je plzeňské jádro okolo Limberského, Koláře , Petržely a Hubníka? "Pokud se tam neobjeví tolik hráčů, jako v případě Sparty, problém to nebude. Když ukáží, že mají vysokou kvalitu, kluci je přijmou," odhadl Střihavka.

Diskutovaný je možný odchod Michaela Krmenčíka, se šestnácti góly nejlepšího střelce HET ligy. Plzeňský snajpr ale prožil náročné jaro, kdy bojoval se zraněním a složitě se dostával do formy. "Je to nadstandardní hráč pro českou ligu, hrozně bych mu přál, aby šel do dobrého, kvalitního zahraničního týmu," řekl Střihavka. "Má na to, už jen to, jak zvládl kritickou situaci, kdy na něj byl na jaře až přísný tlak. Kvůli zranění vypadl z rytmu, pak dal ve dvou zápasech čtyři góly. Seděla by mu druhá anglická liga, dokážu si ho představit v bundeslize, v celku hrající někde v dolní polovině tabulky."

Nejlepší ligový hráč Kopic: Životní sezona? Těžil jsem z práce celého týmu
Video se připravuje ...

Nej střelec Krmenčík: Individuální trofej? Titul jsem chtěl víc
Video se připravuje ...

Plzeň dorazila slavit na „tanku“. Kde jsou ty m***y pražský, řval Šádek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud