10. června 2018 • 18:30

Další gólman Sparty do Premier League? Po Nitovi pokukuje nováček

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další gólmanská rošáda ve Spartě? Po odchodu Martina Dúbravky do Newcastlu je s přesunem do Anglie spojována i současná jednička letenských Florin Nita. O jeho služby se podle ostrovních médií hlásí nováček anglické ligy Wolverhampton.



Florin Nita ve Spartě odchytal pouhou půlku sezony, po níž by se mohl přesunout na Ostrovy. Jak informuje britský list Daily Mail, kolem gólmana Pražanů krouží kluby z anglické ligy v čele s Wolverhamptonem. Rumunský gólman má přitom na Letné smlouvu až do roku 2021 a v případě jeho odchodu je zmiňováno možné hostování s opcí ve výši 4,5 milionů liber (132 mil. korun).

Bohemians - Sparta: Kabajev šel sám na Nitu, sparťanský gólman ho ale vychytal
Video se připravuje ...

Spekulace spojené s odchodem jedničky letenských se objevují krátce poté, co Sparta angažovala na post dvojky Milana Heču ze Slovácka. „Teď chceme pustit Vorla na hostování a hledali jsme kvalitní dvojku k Florinu Nitovi. Jsme rádi, že se nám Milana podařilo přivést,“ komentoval příchod Heči pro klubový web sportovní ředitel Zdeněk Ščasný.

O pouhých několik dní později však může být všechno jinak. Nita přišel v únoru do Sparty za 1,35 milionu eur (34,5 milionu korun) a v jeho třiceti letech má Sparta jedinečnou šanci na rumunském gólmanovi vydělat. 

A Nita, jenž na jaře ve sparťanském dresu nechyběl ani minutu, může po pouhém půl roce stráveném v Praze zažít další stěhování.  

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud