25. června 2018 • 14:25

Chovance jako šéfa sudích schválily také kluby. Řeší se lidé do komise

Autor: šq, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jozef Chovanec stojí zase o kousek blíž tomu, že stane předsedou komise rozhodčích. Ligová fotbalová asociace, tedy profesionální kluby, si to odsouhlasily na dnešním jednání svého výboru. Aby se někdejší hráč a trenér šéfem sudích skutečně stal, ho musí odsouhlasit čtvrteční výkonný výbor.



"Na návrh předsedy FAČR podpořil dnes Ligový výbor LFA jednomyslně kandidáta FAČR Jozefa Chovance na předsedu nové Komise rozhodčích FAČR," uvedla LFA v prohlášení po dnešním zasedání, na kterém jim Chovance jako kandidáta prezentoval předseda FAČR Martin Malík.

Vzhledem k předchozímu vývoji není Chovancovo směřování na ostře sledovanou židli překvapivé. Stále však platí, že jasno není v otázce zbývajících čtyř členů komise. Jedno místo má zajištěna liga, další obsazuje fotbalová asociace.

Mluví se o šesti kandidátech, a to Petr Mlsna, Pavel Mareš, Jan Jílek, Roman Hrubeš, Martin Wilczek a Radek Příhoda. Ten však podle informací Sportu vypadl a zůstane nadále aktivní s píšťalkou.

V příštích dnech se očekává vyjednávání. Komise rozhodčích v podstatě musí být ve čtvrtek schválena – do startu ligy 20. července zbývají už jenom necelé čtyři týdny, další zasedání výkonného výboru FAČR se koná až v září.

Osmapadesátiletý Chovanec patří mezi československé fotbalové legendy. Získal osm ligových titulů se Spartou a dva nizozemské tituly s PSV Eindhoven. Odehrál i 52 zápasů za československou reprezentaci. Jako trenér přidal na lavičce Sparty další dva tituly, národní tým vedl v letech 1998 až 2001 a startoval s ním na mistrovství Evropy 2000. Trénoval také Příbram, Ružomberok, Slovan Bratislava či Krasnodar.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud