26. června 2018 • 11:00

Sparta má kýženou posilu do obrany. Příchází Radakovič z Olomouce

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí letní posilou fotbalistů Sparty se stal Uroš Radakovič z Olomouce. Pražané zaplatili částku stanovenou výstupní klauzulí, kterou měl čtyřiadvacetiletý srbský stoper ve smlouvě se Sigmou, a podepsali s ním tříletý kontrakt s následnou opcí na jeden rok. Oba kluby o tom informovaly na svých webech.



Radakovič patřil v minulé sezoně mezi klíčové hráče ligového nováčka, kterému spolehlivými výkony v defenzivě pomohl k nečekanému čtvrtému místu. Za Olomouc odehrál všech 30 ligových zápasů a nebýt střídání v poslední kole, nechyběl by ani minutu.

Spartu podle spekulací vyšel Radakovič asi na 15 milionů korun. "Měl jsem i jiné nabídky, ale Sparta je pořád Sparta. Je to největší klub v Česku, a když o vás takový klub stojí, nejde ho odmítnout," uvedl Radakovič. "Jsem v Česku tři roky, znám místní ligu, i to je výhoda. Tenhle přestup je pro mě velký krok kupředu," doplnil.

Sparta o něj usilovala delší dobu. "Potřebovali jsme vyřešit problém na stoperském postu. Hledali jsme někoho, kdo nám bude platný svou výškou, agresivitou, úspěšností v soubojích a také při standardních situacích. Všechny tyto aspekty Uroš splňuje," řekl sportovní ředitel Sparty Zdeněk Ščasný.

Radakovič věří, že se na Letné prosadí do základní sestavy. "Teď musím přesvědčit i trenéry ve Spartě. Chci tvrdě pracovat, naplno využít ty tři týdny, které zbývají do začátku sezony. Hlavně, že jsem zdravý a že je v týmu dobrá atmosféra. Výsledky se pak určitě dostaví," uvedl.

V Olomouci působil Radakovič tři sezony, klubu zůstal věrný i po sestupu z nejvyšší soutěže. Před působením na Hané byl hráčem italské Boloni, i vinou zranění ale v jejím dresu nastoupil jen do tří pohárových zápasů. Stoper měřící 194 centimetrů nastupoval i za mládežnické výběry Srbska, sedmnáctce dokonce dělal kapitána. 

Se Sigmou senzačně skončil v minulé sezoně o příčku výše než pátá Sparta, kterou čeká 2. předkolo Evropské ligy. Narazit by mohla na srbský tým Spartak Subotica. "Těším se na to, doufám, že budeme hrát právě proti nim. Bylo by příjemné zahrát si v Srbsku," dodal Radakovič.

Spartu už v letní přestávce posílili také brankář Milan Heča a útočník Benjamin Tetteh.

Hapal: Posily? Doufám, že přijdou. Chválil Vukadinoviče i Stanciua
Video se připravuje ...

Analýza posily: Co přinese Spartě brankář Heča?
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Trenčín 1:2. Tetteh se poprvé parádně trefil
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Trenčín 4:2. Výhru zařídil Stanciu, trefil se i Ristič
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud