28. června 2018 • 13:18

Sparta usiluje o Masopusta. Rozhodne, zda se dohodnou kluby, říká manažer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během jediného přípravného dvojzápasu se Spartě totálně rozpadla koncepce ohledně obsazení pravého obránce. Pro zranění totiž vypadly na delší čas obě alternativy v podobě Ondřeje Zahustela a Tomáše Wiesnera. Podle informací portálu iSport.cz proto Letenští upnuli veškeré síly k získání Lukáše Masopusta z Jablonce.



Vedení Sparty čelí obrovskému časovému presu. Příprava totiž kvapí kupředu, už v sobotu mužstvo kouče Pavla Hapala odcestuje na soustředění do Rakouska. Od konce července pak bude zároveň bojovat na dvou frontách, v domácí soutěži i předkolech Evropské ligy.

I proto musí zástupci největšího českého klubu promptně reagovat na vzniklou mezeru na postu pravého obránce. Podle informací portálu iSport.cz si pražský celek zacílil na Lukáše Masopusta z Jablonce. První kolečko jednání se uskutečnilo už ve čtvrtek dopoledne. „Proběhla schůzka mezi mnou a generálním ředitelem Adamem Kotalíkem. Sparta má zájem. Rozhodne, zda se dohodnou kluby,“ uvedl hráčův zástupce Pavel Paska ze společnosti ISM pro iSport.cz.

Ještě v průběhu týdne se při tom zdálo, že Sparta bude cílit spíš na posilu ze zahraničí. I s ohledem na vysoce omezené časové možnosti však nyní sází na tuzemskou cestu. „Je to vážné. Chceme trenérovi pravého obránce přivést co nejdříve. Víme, že se do něj musíme trefit,“ řekl v rozhovoru pro deník Sport sportovní ředitel Sparty Zdeněk Ščasný.

Pětadvacetiletý Masopust má za sebou vynikající sezonu, ve které nastřílel čtyři branky a připojil sedm asistencí. Platí za ofenzivně laděného obránce, typologicky by se do ambiciózního letenského mužstva hodil. Velký otazník však zůstává nad tím, zda šéf Jablonce Miroslav Pelta na prodej jednoho ze svých klíčových mužů uslyší. A taky za jakou částku.

Trenér David Holoubek se po utkání pozdravil i s Costou
Trenér David Holoubek se po utkání pozdravil i s Costou

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud