30. června 2018 • 19:05

Čech kritizuje Slavii kvůli Buchovi: Její chování je dětinskost a ostuda

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obvykle bývá přiměřený, tentokrát ovšem zvolil ostřejší tón. Brankář Arsenalu Petr Čech kritizoval vedení Slavie v případě jednání kolem dvacetiletého záložníka Pavla Buchy, kterého klub poslal do juniorky potom, co s ní odchovanec odmítl podepsat prodloužení smlouvy.



„Zajímá mě komplexní fotbalová činnost a zajímal jsem se taky o tento případ. A jsem přesvědčen o tom, že celá záležitost je ostudou vedení Slavie. Chtít s hráčem zatočit, potom se ho pokusit zúročit, když se objeví potencionální kupec, a v momentě problémů pak celou záležitost hodit na agenturu, to je v lepším případě hodně dětinské,“ obul se Petr Čech ostře do „sešívaných“ během tiskové konference při příležitosti dalšího ročníku jeho fotbalové školy a postavil se tím za agenturu, jejíž je klientem.

„Do jisté míry reakce a rozhořčení Slavie chápu. V dnešní době se asi málokdy stane, že se agentura postaví na stranu hráče, a ne na stranu klubu, který má peníze a zřejmě počítá s tím, že s hráčem může dělat, co chce. Ale hráčské agentury jsou tu od toho, aby se postaraly o hráče. Jednání, která někdy v Anglii vedou v jednotlivých klubech, jsou velmi ostrá a vyhrocená. Nicméně je to obchod a všechny strany to tak chápou. Kultura a vyjadřování všech stran tomu odpovídají. Věřím, že i v Čechách se fotbal časem posune také v tomto směru,“ vyslovil své přání Čech ve Zruči u Plzně, kde se akce konala.

Čech: Jsem připraven, že si post jedničky Arsenalu budu muset vybojovat
Video se připravuje ...

U Plzně odstartoval 13. ročník fotbalové školy Petra Čecha
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud