12. července 2018 • 18:25

Kováč: Sparta hledá beka. Kanga je důležitý, ale musí hrát týmově

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta ještě na přestupovém trhu neskončila. Aktuální cíl? Pravý obránce. Naznačil to asistent trenéra Radoslav Kováč. „Přišel Alexandru Chipciu, což je velmi dobrý hráč, ale není to typický pravý bek, spíš křídlo. Myslím, že něco v jednání určitě je a uvidíme, jak to dopadne,“ řekl Hapalův asistent pro iSport.cz.



Dvě výhry, jedna remíza a tři prohry. Příprava sparťanských fotbalistů z pohledu výsledků a herního projevu není zrovna ideální. A ví to pravá ruka trenéra Pavla Hapala a bývalý hráč Letenských Radoslav Kováč.

„Není to, jak bychom si představovali. Poslední zápas proti Samaře jsme ale vyhráli. V sobotu nás čeká generálka s Lubinem, tak věřím, že se na ni dobře připravíme a zvládneme ji,“ řekl Kováč.

S tím souvisí i výkony Guélora Kangy, který má na hru Pražanů zásadní vlivů „Je to dobrý hráč a pro nás je velmi důležitý, ale nejdůležitější ve finále je, abychom hráli týmově, ne individuálně,“

Podívejte se na Kangův výkon proti Budějovicím: Jak na něm stála hra Sparty?
Video se připravuje ...

Zároveň Kováč naznačil, že Sparta je stále aktivní na přestupovém poli. Jejím současným cílem je klasický pravý obránce.

„Přišel Alexandru Chipciu, což je velmi dobrý hráč, ale není to typický pravý bek, spíš křídlo. Myslím, že něco v jednání určitě je a uvidíme, jak to dopadne,“ uvedl bývalý hráč Spartaku Moskva, West Hamu či Basileje.

Kováč: Sparta hledá beka. Kanga je důležitý, ale musí hrát týmově
Video se připravuje ...

Post pravého obránce se na Letné řeší už od konce minulé sezony. Sparta měla původně v hledáčku několik hráčů ze zahraničí, ale z různých důvodů jednání nedopadla. Poté se klub zaměřil na Vladimír Coufala, ale liberecký kapitán dal přednost Slavii.

Následně se sportovní úsek rozhodl vyřešit vše z vlastních zdrojů, ale Ondřej Zahustel musel kvůli neustávajícím zdravotním problémům na operaci a mladý navrátilec z hostování Tomáš Wiesner si v prvním přípravném utkání zlomil čelist. Z Anderlechtu tak Sparta přivedla na roční hostování univerzála Alexandra Chipciua, který se však v obraně zatím hledá.

Radoslav Kováč na soustředění Sparty odpovídal na dotazy čtenářů serveru iSport.cz
Radoslav Kováč na soustředění Sparty odpovídal na dotazy čtenářů serveru iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud