Martin Pešout
30. července 2018 • 18:39

Vaněček z Teplic: Do Skotska bych šel už teď. Z tribun neslyší jen ovace

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odejde, neodejde? Tahle otázka hýbe přes léto teplickou fotbalovou veřejností. Snajpr David Vaněček hodlá pláchnout do skotského Hearts of Midlothian co nejdříve. Bez adekvátní náhrady či větší přestupové částky ho však Teplice nechtějí pustit a nepovolí ani o píď.



Nezviklal je ani příchod testovaného Bulhara Todorova právě z Hearts, který měl posloužit jako kompenzace za odcházejícího kanonýra. Potencionální náhrada však už opustila teplická Stínadla, takže Vaněček stále sází góly za Teplice. Zkušený útočník nejpravděpodobněji počká v Teplicích na konec smlouvy a v lednu zamíří do Skotska. Tahle vize by se jistě zamlouvala i teplickému trenérovi Danielu Šmejkalovi.

„S hráči, kteří už během angažmá v Teplicích měli dohodnutý odchod do jiného klubu, jsme už v klubu pracovali loni na podzim. Se Šušnjarem, jenž zamířil do Mladé Boleslavi, i s Fillem, který se rozhodl pro Baník Ostrava, jsme udělali dobrou zkušenost,“ připomíná teplický lodivod.

„Vaněček už v Příbrami podal velmi kvalitní výkon, proti Dukle přidal dvě branky. Když by zůstal do konce podzimu, byl by to za poslední dobu třetí hráč na odchodu, který by našel uplatnění v dresu Teplic i bez ohledu na to, že už není pro klub perspektivní,“ konstatoval rozvážně kouč.

Sám Vaněček připouští, že je v rozpolcené situaci. Staví se však k ní čelem.

„Moje pozice má dvě strany mince. Jednak jsem v klidu, že kdyby se cokoli přihodilo, už mám novou smlouvu v kapse. Ale jsem i nedočkavý, protože hrát ve Skotsku je pro mě obrovskou výzvou. Určitě větší, než kdybych pokračoval v jiném klubu v Česku a hrál stále stejnou soutěž. Nejraději bych do ciziny šel už teď. Je těžké mít nastavenou hlavu, že na Britských ostrovech budu hrát až od ledna, přesto nic nevypouštím,“ líčí nejsledovanější muž teplické sestavy současnosti.

I přes dvě vstřelené branky proti Dukle nesklidil Vaněček pouze ovace z tribun. „Hraju fotbal, dělám, co mě baví. Když přijdu na hřiště, vypínám hlavu, přestanu vnímat negativní komentáře od fanoušků. Není ale příjemné, když vstřelím gól a fandové přesto na mě pokřikují. Musím se s tím vypořádat,“ zůstává teplický bijec nad věcí.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud