Jonáš Bartoš
31. července 2018 • 04:30

Plzni válí střídačka. Čermák vrátil převahu, Krmenčík ocenil Zemana

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Plzni pokračuje „válka“, jak boj o místo v základní sestavě, a potažmo i o nominaci na utkání, v týmu českého mistra nazval trenér Pavel Vrba. Viktoria i proti Liberci (1:0) velmi těžila z toho, že na lavičce sedí extrémní kvalita. Proti Dukle rozhodli Hořava s Řezníčkem, v pondělí proti severočeskému týmu zase výrazně pomohli Aleš Čermák, Martin Zeman a Tomáš Chorý, kteří zasáhli do druhého poločasu. 



Velké vedro, těžké nohy a fotbalové trápení. Tak by se dal nazvat první poločas pondělní dohrávky mezi Plzní a Libercem (1:0). Domácí favorit byl v křeči. Plán na dva útočníky, kdy si místo vedle Krmenčíka vysloužil Jakub Řezníček, nefungoval. Viktoria si nevytvořila kloudnou šanci a do kabin se šlo za stavu 0:0.

„Liberec měl uprostřed pole o jednoho hráče víc a využíval toho ve hře i v presinku. My jsme se málo dostávali do hry a nezískávali druhé balony, byli jsme prakticky bez šancí. Nedokázali jsme soupeře víc zatlačit a využít dvou útočníků, které jsme na hřišti měli,“ přiznal po utkání domácí trenér Pavel Vrba .  

Západočeský kouč znovu využil toho, že na lavičce mu sedí mimořádná kvalita. Uvědomil si, že hra se dvěma hrotovými hráči mužstvu nesedí, proto hned o poločase vysvlékl Jakuba Řezníčka a na plac šel ofenzivní záložník Aleš Čermák.

„Běhali jsme tam s Řízkem (Jakubem Řezníčkem) dá se říct jen tak, nikoho jsme nedrželi. Ve druhém poločase tam přišel Čermus jako podhrotový hráč, už jsme věděli, kdo koho má mít a naše hra se zvedla. Druhý poločas jsme hráli lépe,“ všiml si i ze hřiště útočník Michael Krmenčík.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Liberec 1:0. Viktoria znovu zabrala po půli a zaslouženě vyhrála
Video se připravuje ...

Právě plzeňský šutér ve druhém poločase dotlačil balon do sítě a postaral se o vydřené vítězství. Výrazně mu pomohl právě střídající podhrot, který mu přiťukl zpětnou přihrávku od Jana Kopice. „Já na Čermuse volal, ať mi to pustí, ale on to ještě nějak tečoval. Já stihl zareagovat, naštěstí to padlo do brány. Jsem rád,“ popsal šťastný střelec.

Trenér Vrba stejně jako v úvodním kole na Dukle (3:1) povedeným střídáním hru českého mistra oživil, muži z lavičky znovu sehráli velmi důležitou roli. Čermák pomohl ke gólu, zapojoval se do kombinací, mohl i skórovat, kdyby v závěru využil jednu z velkých brejkových šancí. Snažil se i Tomáš Chorý, který v závěru vystřídal Krmenčíka.

Plzeň - Liberec: Čermák neproměnil obrovskou šanci
Video se připravuje ...

Po přestávce se do hry dostal i Martin Zeman , který rovněž přinesl do domácí ofenzivy potřebnou šťávu. „Ten nebyl na minulý zápas (na Dukle) ani nominovaný. Dneska to oživil a udělal, všechno, co má mít střídajíc hráč. Hodně se mi líbil, Čermus to samé. Je jedno, na koho trenér ukáže, každý odevzdá maximum a možná ještě přidá nějakou nadstavbu,“ líbilo se Krmenčíkovi.

Plzeňský kádr je dostatečně široký i kvalitní. Trenér Vrba má velké dilema určit, kdo se vůbec vejde do nominace na utkání. „Bylo nás dneska hodně, musíme se nějak točit,“ povzdechl si u kabin Jan Kovařík, který utkání sledoval jen z tribuny. Stejný osud potkal i Marka Bakoše či Pavla Buchu, k tomu jsou zranění Hejda, Hájek a Daniel Kolář . „Hráči, kteří přišli (Zeman, Chorý), byli svěží a měli víc sil, než ti, co v těch podmínkách odehráli předtím třeba osmdesát minut,“ uvědomoval si po utkání plzeňský kouč.

Viktorii znovu pomohlo, že má kam sáhnout, když potřebuje něco změnit. Týmu se kvalitní a široký výběr hráčů bude hodit zejména ve chvíli, kdy se rozběhne základní fáze Ligy mistrů a klub bude bojovat i na mezinárodní frontě.

„Mezi zápasy teď máme dostatečný časový prostor, než v momentě, když se hrají kvalifikace evropských pohárů,“ zmínil Vrba fakt, že Plzeň má jistou účast v elitní evropské klubové soutěži. „Předtím se protáčelo víc hráčů a dostali prostor. Ti, kteří by si ho zasloužili dostat, ho nyní tolik nedostávají. Sázíme na nějaký způsob hry, sem tam něco změníme, ale není tam taková možnost jako ve chvíli, kdy hrajeme poháry.“

Plzeň - Liberec: Tyč! Po Chorého hlavičce se vytáhl Hladký
Video se připravuje ...

Trenér Plzně Pavel Vrba při utkání s Libercem
Trenér Plzně Pavel Vrba při utkání s Libercem

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud