3. srpna 2018 • 11:14

Bakoš opouští Plzeň! Útočník se vrací na Slovensko, pomůže Trnavě

Autor: iSport.cz, jon, mik
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, ujednáno! Slovenský útočník Marek Bakoš opouští Viktorii Plzeň a vraci se domů, posílí slovenskou Trnavu. Mužstvo, které čeká 3. předkolo Ligy mistrů s Crvenou Zvezdou, se dohodlo se zkušeným forvardem, který od začátku sezony v Plzni nedostával prostor, na hostování do konce podzimu.



Tenhle transfer do sebe výborně zapadá. Trnava ve 2. předkole Ligy mistrů senzačně vyřadila favorizovanou Legii Varšava. Trenér Látal bezprostředně po postupu neskrýval, že potřebuje rozšířit kádr a se zkušeným forvardem jedná. Bakoš zase díky enormní konkurenci v Plzni nedostával prostor a první dvě ligová kola strávil jen na tribuně.

Věci se daly rychle do pohybu a v pátek odpoledne byl přesun slovenského útočníka oficiálně domluvený. "Všichni v klubu si Marka vážíme pro jeho skvělý charakter. V kádru máme nyní tři kvalitní útočníky a na podzim by Marek zřejmě nebyl tolik herně vytížený, proto jsme se společně domluvili na hostování v Trnavě,“ vysvětlil na stránkách Viktorie generální manažer klubu Adolf Šádek.

Útočníka typu Bakoše, který v Plzni v minulé sezoně prodloužil smlouvu do léta 2019, Trnava potřebuje o to víc, že současný první útočník Marvin Egho má podle informací Sportu nabídky jinam.

„Trnava má krásný stadion i zázemí, hraje evropské poháry a já jsem přesvědčený, že Marek bude velkou posilou. Přeji mu za celý náš klub, ať se mu na podzim daří a pomůže Trnavě k co nejlepším výsledkům,“ dodal Šádek.

Bakoš působil na rodném Slovensku naposledy v sezoně 2008/2009, jde tedy o návrat přesně po deseti letech. Od té doby až na sezonu a půl v Liberci (2014/15, 2015/16) odehrál všechno v Plzni. Stal se klíčovým mužem plzeňského kádru, vstřelil historicky první gól Viktorie v základní skupině Ligy mistrů proti Borisovu.

 „Viktorku mám v srdci, takže to samozřejmě není lehké loučení. Na druhou stranu stále chci být hodně na hřišti, nastupovat pravidelně, proto jsme se domluvili na mém hostování,“ uvedl pětatřicetiletý fotbalista. „Kluky budu samozřejmě sledovat a držet jim na dálku palce jak v lize, tak i v Lize mistrů. A když to vyjde časově, rád se tady na stadionu objevím osobně. A poděkovat chci i viktoriánským fanouškům, s nimiž mám vynikající vztah,“ vzkázal Bakoš.

Bakoš se v mistrovském celku od začátku sezony dostal na vedlejší kolej. Pavel Vrba sází na Michaela Krmenčíka, dalšími na řadě jsou Jakub Řezníček a Tomáš Chorý. Proto zůstával na startu sezony až čtvrtým vzadu, duely na Dukle a s Libercem proseděl na tribuně.

Teď má před sebou novou výzvu, uspět v dresu slovenského mistra, který má před sebou náročný program v boji o evropské poháry.

Marek Bakoš a první pivní oslava titulu po výhře s Teplicemi
Marek Bakoš a první pivní oslava titulu po výhře s Teplicemi

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Liberec 1:0. Viktoria znovu zabrala po půli a zaslouženě vyhrála
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: génius Deli, Rada propotil košili, Vrba skoro omdlel
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Nepřesvědčil Berka na Slovácku, nejlepší byli Hrubeš a Královec
Video se připravuje ...

ČÍSLA KOLA: Jediný Čech v sestavě? Rekord Sparty i celé ligy. Padlo nejvíc gólů za tři roky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud