Martin Mls
Premium
14. srpna 2018 • 16:50

Fotbal podle Matouška: jaké jsou jeho přednosti, co o něm říká Krejčí?

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je rychlý, správně drzý i přímočarý. Příbramská hvězdička Jan Matoušek baví fotbalové Česko. Dvacetiletý ofenzivní záložník má za sebou životní týden: parafoval smlouvu se Slavií a pak se podepsal pod tři ze čtyř gólů Příbrami v partii s Duklou. Po čtyřech kolech má snovou bilanci: tři branky a dvě asistence, přitom hraje svůj první ligový podzim v životě. Jak to dělá? V placené části článku najdete i rozhovor s trenérem Karlem Krejčím o mladém ligové kometě.



Slávistický boss Jaroslav Tvrdík v sobotu večer rozverně napsal na Twitter: „Tak jsme přece jen udělali s Honzou Matouškem drobnou chybu - v téhle formě by se hodil již na Dynamo v úterý.“

Tvrdík uzavřel s příbramským šéfem Jaroslavem Starkou minulý týden velký obchod. Slavia koupila Matouška za 40 milionů korun, což je nejdražší transfer mezi dvěma českými kluby, a nechala ho na hostování v hornickém městě, aby se otrkal v lize. Zatím mu to jde náramně. V sobotní bitvě s Duklou vstřelil gól, na další dva nahrál a ještě trefil tyč. V pouhých dvaceti letech. V teprve čtvrtém ligovém zápase.

Ptáte se, kde se to v příbramském zelenáčovi bere? „Má v sobě něco navíc, co u českých fotbalistů běžně nenajdete,“ tvrdí příbramský trenér Josef Csaplár. V minulé sezoně dal Matouškovi šanci ve druhé lize -a on mu to vrátil jedenácti góly.

Teď je Matoušek v kurzu ještě víc, září o patro výš. Nemá jen jednu extra přednost, snoubí se toho u něj víc. Jeho klasikou je výjimečná rychlost: třeba ve druhém kole byl po zápase s Bohemians (vstřelil dva góly při vítězství Příbrami 4:2) nejrychlejším ligovým sprinterem.

Právě rychlost mu pomohla při všech třech trefách, protivníci ho nestíhali. Jednou proplul středem hřiště a dvakrát pláchl obraně, žádné snadné dorážky zblízka. V sobotu proti Dukle využil zaváhání toporného stopera Michala Bezpalce, ukořistil míč a po úprku po pravé straně ho napálil pod břevno.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud