13. srpna 2018 • 21:00

Baroše nahradila souhra bratrů Šašinků. Šikula a parní válec zazářili

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neměl lehkou úlohu. Na hřišti nahradil klubovou ikonu Milana Baroše, míče mu pak v šancích odskakovaly přesně tak, jak nechtěl. Nejdřív do tyče, pak od kolene mimo branku… Do třetice se ale Ondřej Šašinka (20) přece jen prosadil. A co víc, po pasu staršího bratra Jakuba. „Mám radost, že mi nahrál zrovna brácha, ale vítězství je práce celého týmu,“ culil se střelec vítězné branky.



Góly

Domácí:

Hosté: 87. O. Šašinka

Sestavy

Domácí: Valeš – Švec, Krch (C), Bederka, M. Dostál – Bartek, Reiter (69. Vodháněl), Hašek, Vaníček – Juliš (60. Yusuf Helal), Mašek (88. Šmíd).

Hosté: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo (74. Granečný), Jánoš, R. Hrubý, Holzer – Diop (86. J. Šašinka), Baroš (C) (42. O. Šašinka).

Náhradníci

Domácí: Záviška, Nečas, Yusuf Helal, Šmíd, Vodháněl, Kouba

Hosté: Budinský, Granečný, Jirásek, Šašinka, Šašinka, Procházka, Mešaninov

Karty

Domácí: Krch, Vodháněl

Hosté: Holzer, Šindelář, Granečný

Rozhodčí

Franěk – Vlasjuk, Myška – Váňa

Stadion

Ďolíček, Praha-Vršovice

Návštěva

4 590 diváků

Dvacetiletý útočník začal na lavičce, jenže když Milan Baroš už nezvládal bolest kvůli problémům s achillovkou, musel už na konci prvního poločasu na hřiště. A ukázal, že v něm Baník má potenciální náhradu na hrot, až legenda z Vigantic pověsí kopačky na hřebík. Mladší z bratrů Šašinků hýřil aktivitou, šance ale nevycházely.

„První možnost jsem úplně nečekal, spoluhráč mi to nalil na pravou nohu. Chtěl jsem trefit bránu, vlastně se to povedlo, ale dal jsem tyčku,“ usmíval se dvacetiletý Ondřej na pozápasovém rozhovoru. „Nůžky od Dameho šly od břevna a mně pak spadly na koleno a šlo to ven.“

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Baník 0:1. Klokany sejmuli bratři Šašinkové
Video se připravuje ...

Rčení „do třetice všeho“ dobrého platila stoprocentně, Šašinka v 87. minutě rozhodl o výhře, asistenci navíc zapsal jeho bratr, který v tu chvíli byl na hřišti zhruba minutu.

„Dali jsme ho na hřiště místo Baroše, abychom eliminovali malé šikovné hráče, které má Bohemka. Kluci se nám vrátili z hostování, Ondra hrál na Slovensku ligu, Jakub o něco níž. V Ondrovi je herní potenciál, u Jakuba jsou fyzické předpoklady, střet s ním je jako srážka s parním válcem,“ hovořil o sourozencích hlavní kouč Bohumil Páník.

Ostrava se posunula na 4. místo, za suverénní trio Slavia-Sparta-Plzeň. Ondřej Šašinka myslí, že tým má na to, aby bojoval dlouhodobě ve skupině o titul. Kouč ale jeho očekávání raději brzdí. „Mládí vpřed, jen dobře, že má pozitivní náhled na fotbal. Ale já to trochu přibrzďuji, říkám, že musíme nahoru jít po schodech, ne jet výtahem,“ glosoval Páník.

Bohemians - Ostrava: Baník udeřil v závěru! Hosty poslal do vedení Ondřej Šašinka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud