Michal Kvasnica
Premium
15. srpna 2018 • 10:57

Snový (re)start Baníku! Můžou Baroš a spol. prohnat i silnou trojku?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenáct let čekali fanoušci Baníku na takový start. Čtyři zápasy, devět bodů, tři čistá konta, domácí suverenita a čtvrté místo v tabulce FORTUNA:LIGY za silnou trojkou. Žádný výklus, ale hned od začátku pořádný sprint, jak už před sezonou sliboval trenér Bohumil Páník. Co však Ostravské může těšit ze všeho nejvíc? Úspěšný úvod není náhodný, stojí na pevných základech.



S trochou nadsázky se dá konstatovat, že záchranářský bodový zisk již Baník cca ze třiceti procent splnil. I v novém herním modelu FORTUNA:LIGY by na setrvání mezi elitou totiž mohlo stačit něco přes třicet bodů.

Ti nejpokornější příznivci slezského celku by poklidnou záchranu, vzhledem k utrápeným minulým ročníkům, brali všemi deseti. Ti odvážnější, včetně vedení klubu, myslí výš – na skupinu o Evropskou ligu, čili umístění do desátého místa.

A pak existují názory, které Ostravské katapultují rovnou do skupiny o titul (nejlepší šestka). Kouč Páník je sice zatím s grácií hází ze stolu, neboť je důležité „jít po schodech, ne hned jet výtahem“, přesto se tomu nevyhne. „Po roce tápání Baník perfektně doplnil hráčský kádr. Je opravdu silný, proto se to projevuje na těch výsledcích. Očekávám, že bude s Jabloncem honit tu silnou trojku,“ je přesvědčen Ivan Kopecký, expert deníku Sport.

Někdejší trenér Baníku, Vítkovic, Slavie či reprezentace do 21 let má pro to pádné důvody. Tím prvním je kvalitní defenziva, na které Páník začal pracovat už na jaře. Nyní ji Ostravští ještě vylepšili příchodem Patrizia Stronatiho a štítem Adamem Jánošem. „Nemají žádnou slabinu. Brankář Laštůvka má sice roky, ale je to pořád stálice. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud