31. srpna 2018 • 20:58

Sparta věří Ščasnému. Trenérskou misi mu prodloužila na neurčito

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalové Sparty se rozhodlo prodloužit dočasný mandát kouče Zdeňka Ščasného na neurčito. Jak už před časem informoval deník Sport, měl by na lavičce zůstat minimálně do zimy. Sportovní ředitel klubu, který se postavil na lavičku po odvolání Pavla Hapala, bude pokračovat se stejným realizačním týmem, není však vyloučeno jeho rozšíření.



Sparta se podle vedení pod Ščasného vedení výsledkově i výkonnostně zvedla, významným faktorem byla prý i jeho důkladná znalost mužstva.

„Dohodli jsme se se Zdeňkem Ščasným, že si svou misi u prvního týmu prodlouží. Tým pod jeho vedením zaznamenal herní i výsledkové zlepšení a nechceme do něj v tuto chvíli zasahovat další výraznou změnou,“ uvedl na klubovém webu generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

Sparta pod vedením sportovního ředitele ještě neprohrála, tým si připsal pět vítězství (odveta se Suboticou a čtyři výhry v lize) a dvě remízy.

"Chtěl bych, aby to vydrželo do konce podzimu. Proč? Protože by to znamenalo, že hrajeme dobře a že vyhráváme. Určitě ale ne kvůli mým vlastním ambicím. Řekl jsem jasně, že jsem nechtěl nahradit trenéra Stramaccioniho a pak nakonec ani Pavla Hapala. Ale bylo to v danou chvíli nezbytné, protože přivádět kohokoliv cizího do mužstva nebylo optimální," řekl Ščasný novinářům.

"My jsme si s vedením řekli, že pokud to bude takhle pokračovat, tak že to teď nějak vydržíme. Ale je to hlavně proto, abychom měli čas a vybrali s klidem potenciálního trenéra. Můžeme to na konci podzimu zase celé přehodnotit, ale to záleží samozřejmě na výsledcích a vedení," dodal Ščasný, který už v minulosti Spartu trénoval.

SESTŘIH: Sparta - Dukla 2:0. Letenští po dvou ztrátách vydřeli povinnou výhru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud