Jonáš Bartoš
16. září 2018 • 05:00

Forma Plzně před LM: Limberský při chuti, ale chybí Krmenčíkovy góly

Vstoupit do diskuse
0
  • Radost plzeňských hráčů z gólu do sítě OpavyRadost plzeňských hráčů z gólu do sítě OpavyFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Už ve středu čeká plzeňskou Viktorii velká sláva, potřetí v klubové historii rozjede boje v základní skupině Ligy mistrů. Jak je český mistr připravený na soutěž mezi evropskou smetánkou, kterou startuje domácím duelem s CSKA Moskva? V sobotním duelu s Opavou (1:0) se Viktoria opět trápila v koncovce a zachránila ji až penalta odpískaná na základě upozornění videorozhodčího. Co utkání ukázalo o formě Limberského a spol.?

  • Chybí Krmenčíkovy góly

    Elitní český šutér se protrápil debaklem na Slavii (0:4), nedařilo se mu ani proti Opavě. Dlouhé minuty čekal na kloudný balon, sváděl těžké souboje se stopery, ale prakticky nedostal přihrávku. Nadějnou pozici po přihrávce Hořavy v prvním poločase utnul ofsajdový praporek pomezního sudího, Krmenčík ale v zakončení stejně přestřelil… Když v 74. minutě přeci jen rozvlnil síť, odmával sudí další ofsajd. „Není to jen o něm, ale o hráčích, kteří mu musí udělat servis. Jedno, jestli v klubu nebo v reprezentaci, jinak se z toho může hrotový útočník zbláznit. Spíš viním hráče, kteří mu ten servis neudělali,“ hodnotil trenér Pavel Vrba.

    Plzeň - Opava: Krmenčík vsadil na razanci, z dobrého místa pálil nad!
    Video se připravuje ...

  • Reprezentanti musí přidat

    Jan Kopic, nejlepší hráč uplynulé ligové sezony. Tomáš Hořava, kreativní duše plzeňské zálohy. Oba reprezentanti, zkušení plejeři a klíčové opory. Jenže proti Opavě to bylo z jejich strany spíš tápání. Hořava často předržoval balon, kolikrát volil spíš přihrávku do strany, místo aby rozjel rychlý útok do nepřipravené obrany. Kopicovi zase chybí lehkost, šmrnc a především produktivita z minulé sezony, kdy si konstantně udržoval výtečnou formu. Odehrál šest téměř celých zápasů, ale ani v jednom nedal branku, nasbíral pouze jednu asistenci.

    Vždyť jsi mě držel, jako by Jan Kopic ukazoval Dominikovi SimerskémuFoto ČTK

  • Snaživý Ekpai

    První ligový zápas v barvách Viktorie od začátku zvládl. Ekpai jasně demonstroval své výjimečné běžecké schopnosti, však při svých fotbalových začátcích závodil i v běhu na 100 metrů. Na 22 letém křídelníkovi z Nigérie byla vidět obrovská chuť a zápal. Neustále se nabízel, sprinterskými náběhy trhal opavskou defenzivu. Talentovanému hráči ale chybělo víc klidu v koncovce a kvalitnější centry. Ve 26. minutě ho krásnou uličkou do otevřené obrany vyslal Patrik Hrošovský, Ekpai zbrkle přestřelil. Letní plzeňská posila také bojovala s tím, že jeho parťáci na hřišti volili častěji jiné řešení, než aby přihrávali hlásícímu se hráči na pravé postranní čáře. V 69. minutě se krásně uvolnil, následně šel do kličky navíc a z nadějné situace nevytěžil vůbec nic. V 71. minutě ho za uznalého potlesku publika nahradil Jan Kovařík. „Nebyl přesný, ale ukázal zajímavé věci,“ podotkl Vrba.

    Plzeň - Opava: Ekpai se řítil do šance, z dobré pozice přestřelil!
    Video se připravuje ...

  • Limberský při chuti

    Zkušený obránce odehrál možná svou nejlepší partii na podzim. Při rozehrávce přes něj chodila většina balonů. Limberský se nebál, počínal si se svým obvyklým sebevědomím. Vyslal několik typických dlouhých šajtlí, někdy si vypomohl nečekanou patičkou. Snažil se pomáhat směrem dopředu, stejně jako Radim Řezník držel vysoké postavení. Tak, jak má hrát moderní krajní obránce. Před středečním startem Ligy mistrů ukázal, že mu nechybí drajv ani šmrnc, který je potřebný pro vrcholný fotbal. Na druhou stranu až kvalitní soupeři z evropské elity ukáží, jak na tom Limberský skutečně je, některé věci směrem do obrany řešil až příliš bohorovně…

    David Limberský měl při penaltové situaci jasno: Byla to ruka!Foto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud