15. listopadu 2018 • 15:44

Stopky pro Ďuricu i Budínského, Sparta i Slavia dostaly pokuty za derby

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce pražské Dukly Ján Ďurica a záložník Karviné Lukáš Budínský dostali od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace tresty zákazu startu na tři soutěžní zápasy. Ďurica bude dodatečně pykat za faul na jabloneckého Lukáše Masopusta, Budínský za zákrok na sparťana Bogdana Vatajela, po kterém na rozdíl od slovenského stopera v zápase dostal červenou kartu. Disciplinárka také potrestala vysokými pokutami Spartu a Slavii za chování fanoušků v derby - Letenští mají zaplatit 130 tisíc, Slavii příznivci vyjdou na 100 tisíc korun.



Masopust se v 17. minutě na Julisce za stavu 2:0 pro Jablonec pokusil utéct podél lajny, ale Ďurica mu ostře zajel pod nohy a surovým zákrokem ho poslal k zemi. Šestatřicetiletý obránce dostal od rozhodčího Martina Nenadála pouze žlutou kartu, takže disciplinárka nemohla Ďuricovi rovnou zastavit činnost a nejdřív s ním musela zahájit řízení. Severočeši na hřišti posledního celku tabulky v zápase 14. ligového kola vyhráli 6:2. Zraněný Masopust bude Jablonci chybět do konce podzimní části sezony.

Dukla - Jablonec: Zákrok na červenou! Ďurica ošklivě zajel do Masopusta, ten musel střídat
Video se připravuje ...

"Kdybych se mohl vrátit v čase, šel bych do souboje také tvrdě, to zranění Lukáše Masopusta mě ale velmi mrzí. Po zápase jsem mu psal sms, že mě mrzí, že se to stalo, bohužel to nejde vrátit," citoval Ďuricu web Dukly.

Minulý týden v pátek Ďurica pomohl Dukle k bezbrankové remíze v Mladé Boleslavi, ale nyní ho čeká pauza. Bývalý slovenský reprezentant vynechá páteční osmifinálový zápas MOL Cupu s Teplicemi, proti stejnému soupeři si nezahraje ani v první lize, kde ještě přijde o pražské derby na hřišti Bohemians 1905.

Budínský v sobotním duelu 15. kola nejvyšší soutěže proti Spartě nejprve ve 34. minutě otevřel skóre z penalty, ale o deset minut později zajel ostrým skluzem do Rumuna Vatajela. Sudí Pavel Julínek sice karvinskému záložníkovi nejprve udělil žlutou kartu, po přezkoumání u videa ale napomenutí změnil na vyloučení. Letenští nakonec ve druhém poločase výsledek otočili a zvítězili 3:1.

Budínský za nesportovní chování po vyloučení navíc od disciplinárky dostal pokutu 10 tisíc korun. Šestadvacetiletý hráč předposlední Karviné nepomůže v ligových utkáních se Slavií, Mladou Boleslaví a Jabloncem.

Karviná - Sparta: Budínský jde do sprch, ironicky zatleskal rozhodčím
Video se připravuje ...

Karviná - Sparta: Budínský tvrdě sestřelil Vatajelua na červenou! Původně dostal jen ŽK
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Pokuty za fanoušky v derby

Disciplinárka Spartě i Slavii při šlágru 14. ligového kola (2:2) vedle nedovoleného použití pyrotechniky vyčetla rovněž nevhodné pokřiky fanoušků a vhazování předmětů na hrací plochu.

Ostravský Baník dostal pokutu ve výši 40 tisíc korun za porušení povinností pořádajícího klubu v duelu 14. kola s Plzní. Disciplinární komise Baník potrestala za pronesení a použití pyrotechniky a vhazování předmětů na trávník.

Za nesportovní chování fanoušků či použití pyrotechniky ve vzájemném utkání musí Bohemians 1905 a Teplice zaplatit 30 tisíc korun. Teplický trenér Stanislav Hejkal navíc dostal za nevhodné chování při zápase v Ďolíčku pokutu 10 tisíc.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud