23. listopadu 2018 • 14:09

Krmenčík i Kolář po operaci. Plzeňský střelec se chce vrátit už na jaře

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich parťáci se chystají na večerní duel v Liberci (18.00, ONLINE iSport.cz), dvě opory Viktorie Plzeň ale mají jiné starosti. Michael Krmenčík i Daniel Kolář se v úterý podrobili operaci ve Fakultní nemocnici v Plzni, zákrok dopadl u obou fotbalistů dobře. Nejlepší střelec Viktorie ani spoluautor většiny plzeňských úspěchů se do konce podzimu na hřiště určitě nepodívají a čeká je dlouhá rekonvalescence.



Krmenčík se zranil na konci října v domácím ligovém duelu se Slováckem (2:1). Klíčový muž plzeňské ofenzivy zápas sice dohrál, následná vyšetření ale odhalila přetržený zkřížený vaz v koleni. Nutný byl operační zákrok, který kanonýr Viktorie i české reprezentace podstoupil v úterý v plzeňské nemocnici.

"Vše dopadlo dobře," vzkázal přímo z nemocničního lůžka prostřednictvím klubových stránek Viktorie. "Cítím se dobře, starají se tady o mě perfektně. Nyní mám jediný cíl – poctivě se věnovat rehabilitaci a makat, abych se co nejdříve a plný sil vrátil zpět na hřiště, třeba ještě na jaře," prohlásil odhodlaně.

Zranění kolene vyžaduje důkladnou rekonvalescenci a následnou rehabilitaci, která zabere hodně času. Krmenčíkova absence je pro hráče i klub velice nepříjemná, za uplynulý rok a půl si ve svém působišti vydobil klíčovou pozici elitního střelce, chodily na něj zajímavé nabídky ze zahraničí.

Hráč se těší velké podpoře, která do něj vlévá optimismus. "Byli se tu za mnou podívat a navštívit mě i spoluhráči, já jim zase na dálku držím palce při nadcházejících zápasech v Liberci i Moskvě," řekl pětadvacetiletý reprezentant.

Na nemocničním pokoji se na chvíli potkal i se svým spoluhráčem Danielem Kolářem . Zkušený záložník od startu sezony bojuje se zdravotními problémy, na podzim zasáhl pouze do čtyř zápasů. Bolavá achilovka si nakonec rovněž vyžádala operační zákrok, který Kolář absolvoval ve stejný den jako Krmenčík.

"Dopadlo to dobře, už jsem doma a začínám rehabilitovat," informoval o aktuálním stavu 33letý ofenzivní hráč. "Dostali jsme od fanoušků strašné množství povzbudivých vzkazů. Aspoň touto cestu bychom jim chtěli moc poděkovat, dodalo nám to sílu,“ vzkázali oba hráči, kteří jsou aktuálně jedinými vážnými marody na plzeňské soupisce.

Viktoria má před sebou přitom náročný program. V pátek v podvečer hraje v Liberci, kde se mužstvu dlouhodobě daří. Už v úterý ale nastoupí v Moskvě ke klíčovému duelu Ligy mistrů proti domácímu CSKA. Plzeň nutně potřebuje uspět, aby mohla pomýšlet na třetí místo ve skupině a následný postup do jarní fáze Evropské ligy.

Plzeň - Slovácko: Osudový faul, který ukončil Krmenčíkovi sezonu
Video se připravuje ...

Šmicer a Švancara chválí posilu Plzně: Neumí sprosťárny a neřeší výplatu
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Plzeň - Příbram 1:1. Západočeši doma překvapivě ztratili
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud