9. ledna 2019 • 08:00

Útočníci v Plzni? S takovou kvalitou by byla škoda hrát na jednoho, hlásí Fitzel

Autor: Tomáš Macák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni v lednu odjíždělo třetiligové Ústí nad Orlicí z Plzně s přijatelnou prohrou 0:3. Na začátku roku 2019 obdařil tým Pavla Vrby soupeře dvojnásobnou porcí. Za Viktoriány hned při svém pondělním debutu gólově zaválel Jean-David Beauguel a Erik Pačinda. Vidět byl i exopavský Joel Kayamba. „Počkal bych si až na ligu a hodnotil s odstupem času. V tuto chvíli je to ale zajímavé,“ podotknul k novým tvářím Dušan Fitzel, asistent kouče Pavla Vrby. Promluvil také o situaci v útoku. V boji o výsostné místo na hrotu plzeňské sestavy jsou totiž hráči „nahňácaní“ jako sardinky. 



Po drilu z úvodních dnů přípravy se Plzeň proti soupeři z ČFL rozjížděla poněkud ztěžka. Gólostroj se ale nakonec rozběhl. Druhý tým aktuálního ročníku FORTUNA:LIGY si s Ústím nad Orlicí poradil s přehledem.

„Je jednoduché tento zápas zhodnotit. Vyhráli jsme 6:0, takže to splnilo očekávání, které jsme měli. Nikdo se nezranil, soupeř byl příjemný. Zkrátka taková součást přípravy a tréninku, jenž nyní absolvujeme,“ popisoval plzeňský asistent trenéra Dušan Fitzel.

Hned na úvod se blýskla hlavní posila týmu ze Štruncových sadů Jean-David Beauguel. „Samozřejmě příjemné. Kvůli gólům dorazil, tak věříme, že bude takto pokračovat i nadále,“ poznamenal Fitzel k útočníkovi, který na západ Čech dorazil ze Zlína.

Momentálně je již třetím hráčem současného kádru Plzně, který nepochází z České republiky nebo Slovenska. To je v plzeňském prostředí naprostá anomálie. „Počkal bych si až na ligu a hodnotil s odstupem času. V tuto chvíli je to ale zajímavé. Jak bylo v utkání vidět, Beauguel i Kayamba přinesli něco jiného,“ uvedl Fitzel.

Dva zmínění fotbalisté nastoupili ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Tím mnohem viditelnějším byl Beauguel, ovšem proč si vysloužili laso z mistrovského celku naznačili oba. „Joel Kayamba byl extrémně rychlý a prosazoval se, což bylo příjemné. Jean dal dva góly, takže v tuto chvíli to vnímám jako přínos,“ hodnotil pětapadesátiletý kouč.

Spolu se svým trenérským nadřízeným Vrbou mají na hrotu sestavy hodně možností a málo místa. Na místenku v základní jedenáctce si brousí zuby hlavně čtveřice vlčáků. Jmenovitě Tomáš Chorý, Jean-David Beauguel, Marek Bakoš a Jakub Řezníček.

Útočníka může v klidu zahrát i Erik Pačina. Ke všemu Michael Krmenčík je na marodce. „Chuť je vidět na všech. Možná ta místa v sestavě budou v útoku dvě, to teď nevíme. Máme před sebou ještě celou přípravu. Pokud by tu měla zůstat taková kvalita, tak by byla škoda, aby hrál jen jeden,“ řekl Fitzel.

Že by ale už teď v Plzni byla změna rozestavení na pořadu dne se říct nedá. „Zatím nad tím nepřemýšlíme, navzdory tomu, že jsme v úvodním utkání hráli 4-4-2. Uvidíme, jak se všechno vyvine, toto byl jen první přátelák,“ sdělila pravá ruka Vrby.

Situace se bude dále vyvíjet už v sobotu, kdy červenomodrá družina přivítá Sokolov.

Je otázkou, jestli bude na umělém trávníku k vidění Martin Zeman, který proti Ústí nad Orlicí nenastoupil. Celkově poslední měsíce zápasově strádal a cesta na kraj zálohy se bude hledat jen těžko. Fitzel však není toho názoru, že by pondělní absence devětadvacetiletého hráče měla něco znamenat. „Nevzali jsme ho, protože jsme chtěli, aby hrálo dvacet lidí. I další dva kluci nebyli. Příští zápas bude zase někdo jiný,“ zakončil Fitzel.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud