17. ledna 2019 • 18:30

Plzeň - Ústí nad Labem 6:1. Trefily se ofenzivní posily Kayamba i Beauguel

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně porazili druholigové Ústí nad Labem 6:1 a v zimní přípravě i potřetí zvítězili. Také ve třetím zápase skórovaly zimní posily Erik Pačinda a Jean-David Beauguel. Obhájci titulu navázali na předchozí domácí triumfy nad Ústím nad Orlicí (6:0) a Sokolovem (7:2), nyní Západočechy čeká soustředění ve Španělsku.



"Jsem rád, že jsme to odehráli, dali hodně branek, a doufám, že naše ofenziva bude úspěšná i v dalších zápasech," řekl novinářům plzeňský trenér Pavel Vrba. "Vytáčeli jsme 20 hráčů a dali příležitost celému širšímu kádru, teprve teď začneme trošku pracovat na vytvoření té základní jedenáctky ve Španělsku," doplnil kouč.

Plzeň proti Ústí hrála opět systémem 4x30 minut jako se Sokolovem. Dnes se prvního gólu fanoušci dočkali až v 56. minutě, kdy se z dorážky prosadil Tomáš Chorý.

Domácí se ve třetí a čtvrté čtvrtině zlepšili a navýšili vedení. V 63. minutě se z dálky trefil Marek Bakoš, chvíli po něm přesně hlavičkoval Pačinda a v 80. minutě skóroval i Tomáš Hořava.

Ústí snížilo díky Lukáši Matějkovi, ale Plzeň v závěru ještě dvakrát udeřila. Akci Milana Havla zakončil Joel Kayamba, který dal premiérovou branku po zimním příchodu z Opavy. Ve 109. minutě se prosadil ještě Beauguel. Francouzský útočník ve třech přípravných duelech dohromady zaznamenal čtyři góly.

"Jsem samozřejmě rád, že zatím se těm ofenzivním hráčům daří, ale ono to není jenom práce těch ofenzivních hráčů, ale celého mužstva. To, že jsme dali tolik gólů ve třech zápasech, je jenom dobře," uvedl Vrba.

Plzeňští se v Málaze nejprve 23. ledna utkají s čínským celkem Wu-chan Čuo-er, poté ještě narazí na maďarský Puskás Akadémia, CSKA Sofia a New England Revolution ze zámořské MLS.

"Kádr zůstává stejný plus to doplní ti hráči, kteří jsou po operacích. Uvidíme, jak na tom budou zdravotně a jestli se v závěru soustředění zapojí do zápasů. Zatím je to 50 na 50," přiblížil Vrba a dodal, že kádr zúží až po soustředění.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud