1. února 2019 • 14:49

Berbr vs. Slavia. Vzájemné výpady zmizely. Proč je mezi nimi nyní klid?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia a Roman Berbr? Ještě donedávna platilo, že vršovický klub v čele s předsedou představenstva Jaroslavem Tvrdíkem byl v čele odboje proti prvnímu místopředsedovi FAČR. Rivalita ale poslední dobou utichla. Jaké jsou momentálně vztahy mezi Slavií a člověkem, který je opět v čele žebříčku deníku Sport TOP 50 nejmocnějších v českém fotbalu? Co napětí utišilo? I o tom promluvil Roman Berbr v rozsáhlém exkluzivním rozhovoru pro deník Sport a iSport Premium. 



Poslední dobou se zdá, že mezi Slavií a Romanem Berbrem utichly rozbroje. Jaroslav Tvrdík a první místropředseda FAČR si dozajista nepadli kolem ramen. Loni došlo ke dvěma schůzkám, skrze osobu Jana Nezmara, sportovního ředitele vedoucího klubu FORTUNA:LIGY, spolu dokáží být v kontaktu i nyní. 

Alespoň tak to Berbr vidí. Ten popsal i mechanismus, jakým se Slavií nyní komunikuje. "Je udělaná tlustá čára. Teď to funguje tak, že já se domlouvám s Honzou, on jde za ním a přes něj mi pan Tvrdík odpovídá. Ve věci reprezentací, stadionu. A směrem k veřejnosti o sobě mlčíme. Já jsem tedy na něj nikdy nereagoval a teď jsem rád, že z jeho strany je taky klid," vyjádřil se k situaci Roman Berbr v exkluzivním rozhovoru pro deník Sport.

Nejvíc dusno bylo mezi oběma stranami v květnu 2017 po zatčení tehdejšího předsedy FAČR Miroslava Pelty. V té době Slavia vyzývala k vytvoření jakési úřednické vlády, což Tvrdík nazýval jako hledání alternativy k Berbrovi, potažmo přímo boj proti němu.

Velmi aktivně se proti němu ohrazoval také na svém twitterovém účtu. "Slavia Praha nebude součástí žádného řešení, ve kterém bude pan Berbr členem vedení FAČR. Fotbale není mafie," napsal v květnu 2017, kdy se rozhodovalo o novém předsedovi FAČR. Zpátky se ozvaly také ostré výrazy. "Podobné návrhy jsou mimozemské," reagoval Berbr. 

Nebyl to ojedinělý výpad. "Všichni jeho volitelé na valné hromadě FAČR a sympatizanti v české komoře by se měli stydět. Tyhle metody do fotbalu nepatří," okomentoval Tvrdík zase článek, ve kterém bývalý šéf sportu na České televizi Otakar Černý odhalil, jak se k němu Berbr choval vulgárně.

Podobně ostrá slova už nyní vzduchem nelétají. "Tak to je vždycky výhodnější být vzájemně zadobře," podotýká Berbr.

- Odkud se Berbr s Janem Nezmarem zná?

- Viděl by Berbr rád Jana Nezmara ve Výkonném výboru FAČR?

- Nedoporučil Berbr příchod bývalého generálního sekretáře Rudolfa Řepky do Slavie?

Více v rozhovoru s Romanem Berbrem. Čtěte ZDE>>>

Jaroslav Tvrdík se proti Romanu Berbrovi a jeho tazích v českém fotbale ohradil na Twitteru
Jaroslav Tvrdík se proti Romanu Berbrovi a jeho tazích v českém fotbale ohradil na Twitteru

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud