2. února 2019 • 11:35

Houštecký po generálce: Urputné jako naše liga, problémy měl i Souček

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zimní přípravu má takřka za sebou. Slavia vyhrála čtyři z pěti přátelských zápasů, v generálce na jarní část sezony přemohla Rosenborg Trondheim (2:0). A její zástupci si celkový průběh dlouhého herního soustředění v Portugalsku pochvalují. „Všechno proběhlo perfektně, vyšlo nám i počasí. Jsme absolutně spokojení," hlásí v rozhovoru pro klubovou televizi asistent kouče Jindřicha Trpišovského Zdeněk Houštecký. Zápas s mistrem norské ligy prý naprosto splnil účel.



K vítězství nad Rosenborgem Pražanům stačily skvělé vstupy do jednotlivých poločasů. Už ve třetí minutě skóre otevřel Miroslav Stoch, krátce po změně stran pak druhý gól přidal Peter Olayinka. Na obou trefách se výrazně podílel Jaromír Zmrhal, který se podle Houšteckého poučil z utkání se Salcburkem.

„Je to rychlý hráč, má dobrý tah na branku a střelu. Minule jsme mu řešení podobné situace vytýkali, teď se na to soustředil a vyhodnotil ji tak, jak měl," ocenil slávistický asistent Zmrhalovu přihrávku na nigerijského parťáka před druhým gólem.

„On si trošku zařval, věděl jsem, že to na něj budu dávat," podotkl pětadvacetiletý záložník. "V zápase se Salcburkem jsem to vzal na sebe, měl jsem to na střelu dobře připravené. Ale pak jsme to probírali na videu a bylo vidět, že si tam nabíhá," vrátil se ještě Zmrhal k neproměněné šanci z nedělního souboje. 

Slavia v posledním utkání přípravy porazila Rosenborg Trondheim
Slavia v posledním utkání přípravy porazila Rosenborg Trondheim

Ten nakonec přinesl jedinou slávistickou porážku (0:1) v přípravě. Jinak si červenobílí jednoznačně poradili s Ústí nad Labem, čínským Pekingem Guoan i juniorkou anglického Brentfordu. A v pátek přehráli i Trondheim.

„Šlo o náročné utkání. Rosenborg hraje urputnějším stylem, naše liga je stavěná podobně. I podle toho jsme soupeře zvolili. Poradili jsme si s ním dobře, i když tam byly chybičky a vždycky to může být lepší," uvedl Houštecký.

Ten vyzdvihl fyzickou připravenost norského mužstva, která Pražany částečně zaskočila. „Oni jsou běhaví, důrazní. Perfektně hrají tělem. Tomáš Souček s tím ve středu pole měl velké problémy, byť jindy v podobných situacích kraluje, a to i v Evropské lize," zmínil druhý muž slávistické střídačky.

Cestu za kýženým ligovým titulem Slavia začne v Edenu příští sobotu, první překážku představují Teplice. Příprava ale sešívaný tábor naplnila optimismem. „Herní soustředění? Super! Přestávka byl krátká, hráči měli dovolenou jen čtrnáct dní. Za tak krátkou dobu trénovaný člověk nemá co ztratit. Všichni jsou zdraví, po kondiční stránce byla příprava perfektní," uzavřel Houštecký.

Góly

Domácí:

Hosté: 3. Stoch, 49. Olayinka

Sestavy

Domácí: Hansen (C) – Meling (89. Williams), Djordje (79. Jensen), Konradsen (89. Bjornebye), Helland (62. Levi), de Lanlay (62. Hedenstad), Söderlund, Hovland, Aasen, Adegbenro (79. Johsen), Valsvik (62. Šerbečić)

Hosté: Kolář – Coufal (76. Frydrych), Kúdela (81. Vlček), Deli (79. Jugas), Bořil (76. Zelený) – Souček (76. Král), Hušbauer (81. Traoré) – Zmrhal (62. Masopust), Ševčík (81. Baluta), Stoch (68. van Buren) – Škoda (C) (46. Olayinka)

Rozhodčí

Gonçalves – Soares, Casanova (všichni Portugalsko)

Stadion

Estádio do Algarve

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud