2. února 2019 • 18:58

Spartě jsme moc neprozradili, smál se Hašek. Uloví Bohemka Júsufa č. 2?

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Klokani“ volají SOS. Týden před startem jarní FORTUNA:LIGY onemocnělo pět hráčů Bohemians najednou, skolila je chřipka. Na sobotní generálku s Duklou (1:2) musel trenér Martin Hašek povolat tři hráče z juniorky a tři dorostence. „Nebyla to pro mě generálka na ligu, spíš jen další přípravný zápas v řadě,“ říkal Hašek, jehož tým začne jaro žhavou bitvou na Spartě. Možná i s novou posilou z Bahrajnu.



Když po zápase přicházel mezi reportéry, vycenil zuby do kamery iSport TV a zapózoval: „Sýr!“ Navzdory rozvernému gestu má trenér Martin Hašek starosti: v kabině Bohemians těsně před začátkem ligového jara řádí chřipka. „S dalšími zraněními jsme celkově přijeli bez dvanácti hráčů do pole,“ vypočítal Hašek po prohrané generálce na Dukle. Jeho chlapci přitom už příští neděli budou čelit Spartě v její aréně: „Sparťané tu určitě měli pozorovatele, ale myslím, že jsme jim toho moc neprozradili.“

Marodů teď mají zelenobílí fůru: v noci na sobotu onemocněl nový stoper Lukáš Pokorný, jenž hostuje ze Slavie, či další nováček, exsparťanský záložník Kamil Vacek. Kouč Hašek tak na Julisce nasadil jedinou zimní posilu, exjihlavského záložníka Vladislava Ljovina. Ani on však není stoprocentně v pohodě: „Po skončení druhé ligy šest týdnů netrénoval, takže dohání deficit, což bylo vidět.“ 

V narychlo poslepované sestavě „klokani“ nezklamali, ale znovu se trápili v ofenzivní fázi. Pod jejich jedinou trefu se šest minut před koncem podepsal Anh Le Tuan, devatenáctiletý záložník z juniorky. „I v tomhle složení jsme to odehráli se ctí. U mladých kluků jsem si všiml pár situačních věcí, ale jsou to hráči, kteří s námi běžně netrénují. S největší pravděpodobností se na tom nic nezmění,“ pravil Hašek.

Bohemians teď čeká perný předligový týden: vyprázdní se jejich marodka? „Budu se modlit, aby ti, kteří nebyli na Dukle k dispozici, se uzdravili a byli použitelní proti Spartě,“ prohodil trenér Hašek.

Na Dukle chyběl i nejlepší podzimní střelec „klokanů“ Júsuf, jenž po návratu z mistrovství Asie léčil pochroumaný pravý kotník. Své spoluhráče sledoval jen z tribuny. „Zatím trénoval individuálně, ale doufám, že se v úterý připojí k týmu,“ hlásil Hašek.

Bohemians v zimě odehráli pět testovacích zápasů s vyrovnanou bilancí dvě výhry, jedna remíza a dvě porážky. „Přípravu hodnotím velmi dobře čili za dvě. Cením si výsledků i předvedené hry. Odtrénovali jsme, co jsme měli. Ale znáte to: je jedno, jakou máte přípravu, v mistráku může být všechno jinak,“ vykládal Hašek.

Tým pro jaro už má víceméně kompletní, i když další posily ještě nevylučuje. „Není to pro nás tak akutní, ale přestupové okno v Česku ještě nekončí. Navíc máme rozdělaného jednoho mladého talentovaného ofenzivního hráče,“ prozradil Hašek.

Podle Instagramu bahrajnského svazu Bohemians posílí Júsufův krajan, dvacetiletý záložník Mohamed Marhoon. S Júsufem hráli na nedávném mistrovství Asie, kde Bahrajn došel do osmifinále. Podle informací iSport.cz však ještě úplně hotovo není.

Fotbalisté Dukly se radují z gólu do sítě Bohemians v přípravě na jarní část ligy
Fotbalisté Dukly se radují z gólu do sítě Bohemians v přípravě na jarní část ligy

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud