Kryštof Rossmann
7. února 2019 • 12:30

Boj o titul s Vrbou? Je proti nám těžká váha, říká Trpišovský

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavním tématem tiskové konference pražské fotbalové Slavie před začátkem jarní části sezony FORTUNA:LIGY byl zájem sešívaných o střelce Martina Doležala. Ten Jindřich Trpišovský potvrdil, zároveň ale dodal, že netuší, jak vyjednávání s Jabloncem dopadne. Severočeši si údajně svého nejproduktivnějšího útočníka pořádně cení, i když by měli zájem o hostování Jaroslava Zeleného. „Jablonec ví, co v Martinovi má. Kdyby měl příchod dopadnout, tento týden by určitě nebyl ve hře. Každopádně nás oslovili se zájmem o hostování některých hráčů,“ přiznal Trpišovský.



Jak situace kolem příchodu Martina Doležala vypadá?
„Záležitost je to čerstvá, nějak vyplynula ze situace. Jablonec nás oslovil se zájmem o hostování některých hráčů, přemýšleli jsme, co bychom z toho měli. Náš kádr je zdravý a vypadá skvěle, ale jestli má někdo drobné zdravotní komplikace, jsou to ofenzivní hráči. Je pravda, že máme vzhledem k porci zápasů, která nás čeká, jen jednoho hrotového útočníka - Milana Škodu. Na druhé straně Martin Doležal patří k důrazným hráčům před vápnem a vyšlo nám z úvah, že by jeho angažování mohlo vyřešit problém v rámci větší konkurence hrotových hráčů. Případný výpadek Milana Škody by nás totiž mohl omezit.“

V jaké fázi jednání aktuálně jsou?
„Bohužel jsem ten poslední, který by to mohl vědět. Mám aktuálně tolik starostí, že jednání nechávám plně na vedení. Kdyby měl jeho příchod dopadnout, na tento týden  určitě připravený nebude. Jablonec ví, co v Martinovi má. Bereme ho tedy spíš jako takový bonus, jinak sezonu odstartujeme v momentálním složení. Útočník číslo jedna je Milan Škoda a tak se také celou zimu připravoval. Vypadá úplně nejlépe od začátku sezony."

Kladete si před startem jara nějaké cíle?
„Pro mě by bylo úplně nejdůležitější, kdybychom se na konci sezony jako sportovní úsek dokázali posunout zase o pár procent směrem dopředu (příchod dalších fanoušků na stadion, zvýšení fotbalové kvality a ofenzivnější herní projev, podání minimálně stejných výkonů jako na podzim)... Všichni jsme pracovali na těchto prvcích společně a budeme pokračovat. Každopádně s ambicemi a kádrem, který máme k dispozici, je v našich silách zabojovat o úspěch v obou domácích soutěžích."

Bude pro vás boj o titul o to těžší, že proti vám stojí zkušený Pavel Vrba, který s Plzní získal už tři tituly?
„Ve své krátké kariéře mám vůbec první možnost zabojovat o mistrovský titul. Je to nejvíc, čeho můžete dosáhnout a ten nejkrásnější pocit, velká motivace a lákadlo. Skutečnost, že na druhé straně stojí Pavel Vrba, spíš jen ztěžuje situaci. Je to nejúspěšnější trenér v Česku, dokázal mnohé. Úspěchů má na svém kontě hrozně moc, takže je jasné, že proti nám stojí těžká váha."

Můžou být právě zkušenosti získané nejen z bojů o titul jeho výhodou?
„Zkušenosti jsou v této profesi určitě výhoda. Kdo jich má víc, může v klíčových momentech zachovat chladnější hlavu. A čím víc bitev za sebou máte, tím víc zkušeností získáte."

Na poslední chvíli ztroskotal přestup Michaela Ngadeua do Fulhamu. Neuškodilo mu to nějak?
„Když jsem ho sledoval v týdnu během tréninku, přišlo mi, že už má Fulham z hlavy pryč. Je velký profesionál a my udělali vše proto, aby se transfer podařil dotáhnout. Odcestoval, ale přestup nedopadl. Nicméně i tak se vrátil do klubu, který bude bojovat o poháry. "

Mluví se také o snaze klubů získat Jakuba Jugase a Murise Mešanoviče.
„Zájem klubů o hostování našich hráčů je velký. Nejsme v situaci, kdy bychom museli za každou cenu někoho uvolňovat. Nabídka musí dávat smysl nám i hráči. Určitě nikoho nenabízíme. U Jakuba Jugase se situace změnila tím, že Michael Ngadeu neodešel do Fulhamu. Jinak Jugy vše odtrénoval a zvládl i těžký zápas. Máme spolu dohodu, konkrétně u něj by až taková herní vytíženost k dispozici nebyla, ale je v trochu jiné situaci než ostatní, protože mu uškodilo zranění. Zrovna u něj by možná byla herní praxe to nejlepší, ale i tak se musejí dohodnou především kluby mezi sebou."

RENTGEN: Slavii nejvíc pomůže Ševčík. Na čem sešívaní v zimě takticky zapracovali?
Video se připravuje ...

Ligový speciál ve Sport Magazínu plus už tento pátek Ligový speciál ve Sport Magazínu plus už tento pátekFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud