Jan Vacek
17. února 2019 • 14:30

Dočkal znovu blíž Spartě! V Číně ukončil smlouvu s Henanem

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příběh, na jehož konci má být návrat Bořka Dočkala do Sparty, napsal svůj druhý díl. Podle informací portálu iSport.cz se reprezentační kapitán o víkendu dohodl s čínským klubem Henan Jianye na předčasném rozvázání kontraktu. Zbývá tedy poslední díl trilogie: dohoda s letenským klubem. To by měl být nejjednodušší krok ze všech tří.



Všechno jde podle plánu, může těšit Spartu i agenturu Sport Invest, která Bořka Dočkala zastupuje. Během minulého víkendu se pražský celek domluvil s Henanem na transferové smlouvě, díky níž získá zkušeného středopolaře znovu do svých barev za 1,3 milionu eur (asi 33 milionů korun).

Ve středu pak Dočkal společně se svými agenty odletěl do Číny, aby se svým asijským zaměstnavatelem rozvázal smlouvu, jež měla platit dva roky. Tak se i stalo.

„Jednání v Číně byla náročná, ale smlouva mezi klubem Henan Jianye a hráčem byla ukončena. Bořek je v tuto chvíli na cestě zpátky do Čech, kde by měla v nejbližších dnech proběhnout finální jednání směrem k jeho fotbalové budoucnosti," prohlásil hráčův zástupce Viktor Kolář z agentury Sport Invest.

Dočkal se vrátí do Čech v neděli večer, jeho start v pondělní dohrávce 21. kola FORTUNA:LIGY na Dukle je vyloučený. Začátkem příštího týdne přijde řada na třetí a poslední krok. Tedy na dohodu mezi hráčem a Spartou. To by měl být nejsnazší krok ze všech, obě strany jsou na spolupráci předběžně domluveny.

V průběhu týdne by pak měl být Dočkal oficiálně představen jako další zimní posila Letenských a nic nebude bránit tomu, aby příští neděli naskočil do očekávaného střetu s Baníkem.

Dočkal míří zpět do Sparty! Co by na Letnou mohl přinést?
Video se připravuje ...

LIGOVÝ INSIDER: Dočkalův příchod do Sparty? Odnést to může Kanga
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud