11. března 2019 • 14:40

Dukla si stěžuje na rozhodčího. Poznar filmoval, zlobí se kvůli penaltě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle fotbalové Dukly Praha rozhodčí hrubě ovlivnili v její neprospěch sobotní utkání 24. ligového kola ve Zlíně. Klub z Julisky se cítí poškozen třemi verdikty včetně penalty v nastavení, z níž domácí Tomáš Poznar vstřelil vítězný gól na 2:1.



První závažné chyby se hlavní rozhodčí Zbyněk Proske podle Dukly dopustil v 21. minutě, kdy uznal gól na 1:0, který trefou do vlastní branky zaznamenal hostující Ivan Ostojič. Pražané tvrdí, že všemu předcházel Poznarův hrubý faul. Zlínský útočník podle nich udeřil soupeře loktem do hlavy, Ostojič poté v pádu zasáhl balon nohou a srazil si ho do sítě.

Další dvě křivdy cítí Dukla za verdikty v závěru nastavení. Nejprve podle Pražanů Proske v 95. minutě nařídil přímý kop pro Zlín za neexistující faul hostujícího Davida Douděry. Z následné akce po rozehrání pak podle nich hlavní sudí chybně odpískal penaltu pro domácí za souboj hostujícího Jana Holendy s Poznarem.

"Holenda nechal ruce na zádech Poznara, který se podlomil v momentě, kdy míč uviděl vysoko nad jejich hlavami. Pokud by hráč Holenda fauloval (strčení rukama), musel by Poznar vletět po hlavě do branky a v případě zatažení za dres by toto muselo být znatelné ze záznamu. V tomto případě to vidíme jako jasné filmování hráče Poznara a špatně odpískaný pokutový kop," uvedla Dukla v prohlášení na webových stránkách.

Poznara sice ve čtvrtek disciplinární komise potrestala dvouzápasovým zákazem startu za zákrok loktem v předchozím kole v Ostravě, ale verdikt ještě nenabyl právní moci, takže zlínský útočník mohl hrát. "Je zarážející, že si hráč Poznar v zápase počínal natolik hrubě, když několik dní zpět byly jeho podobné přestupky řešeny disciplinární komisí," uvedla Dukla.

Pražané po prohře ve Zlíně, kde nebyl k dispozici videorozhodčí, zůstali na posledním místě ligové tabulky.

Zlín - Dukla: Poznar proměnil penaltu, 2:1
Video se připravuje ...

Zlín - Dukla: Penalta. Poznar upadl ve vápně
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

SESTŘIH: Zlín - Dukla 2:1. Ševci v hektickém závěru urvali výhru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud