Premium
23. dubna 2019 • 04:30

Evropská vs. česká Slavia. Kondice? Hlava je pozadu, říká Lička

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři dny po heroickém pokusu o postup přes Chelsea zazněl ligou výbuch. Milan Škoda, Josef Hušbauer a vůbec celá Slavia propadli ve Zlíně. Hlavně výkony velkých tváří týmu byly nedostatečné. Mají se „sešívaní“ definitivně přiklonit ke své „evropské“ sestavě, která byla schopná vyřadit Racing Genk nebo Sevillu? Bude to patrně otázka zbytku sezony a následného léta. V placené části článku si přečtěte také rozhovor s Vernerem Ličkou, který popisuje jak se do výkonů Slavie může promítat větší zápasová porce.



Jaroslav Šilhavý tohle nezažil za celou dobu, kdy působil jako trenér Slavie. Naposledy se to stalo jeho předchůdci Dušanu Uhrinovi mladšímu, který na přelomu července a srpna 2016 nevyhrál dokonce pět soutěžních zápasů v řadě. Jindřich Trpišovský teď najel na od té doby nejdelší šňůru bez výhry.

Už je na čtyřech. Z toho se mu ovšem dva dají logicky odpustit. Domácí a venkovní porážka s Chelsea přece jen nepálí až tolik, zvláště pak když „sešívaní“ předvedli na české poměry ohromující výkony.

Jenže remíza v derby se Spartou a naposledy prohra ve Zlíně už budí rozpaky. Hlavně proto, že Viktoria Plzeň se v závětří ještě pořád může chystat na velkou titulovou loupež. Zatímco ještě po 27. kole uklidňoval červenobílé sedmibodový náskok na druhého, před poslední rundou základní části už je to jenom o čtyři...

„Musíme přiznat, že jsme se strašně moc soustředili na dvojzápas s Chelsea, který nás stál spoustu sil. Možná to bylo ve Zlíně trošku vidět,“ snažil se najít příčinu útočník Milan Škoda.

Jenže zrovna kapitán týmu z celého dvojzápasu odehrál jen pět minut v londýnské odvetě, další velká tvář týmu Josef Hušbauer v ní nenastoupil vůbec, naskočil jen doma na zhruba dvacet minut.

Ligová tvář červenobílých je samozřejmě posledními výsledky hodně zkreslená, dosud mužstvo šlapalo díky suverénně nejlepší ofenzivě a taky defenzivě v soutěži, v Trpišovského sestavě je hned pět hráčů, kteří se v domácí soutěži prosadili aspoň sedmkrát.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud