Radek Špryňar
Premium
26. dubna 2019 • 13:20

Hloušek v Plzni? Limberský ze sebe musí vydat to nejlepší, míní Koubek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř tři měsíce před startem nové sezony FORTUNA: LIGY oznámila Plzeň první velkou posilu. Třicetiletý Adam Hloušek se stane na levém kraji defenzivní linie ostrou konkurencí pro Davida Limberského. Změní se zavedené pořádky a vyšoupne nová tvář Viktorie jeden ze symbolů klubu ze sestavy? „Vytvoří na něj tlak, o tom není sporu,“ přemýšlí uznávaný expert Miroslav Koubek. 



Po osmi letech vyšperkovaných štacemi v bundesligových týmech Kaiserslauternu, Norimberku či Stuttgartu a zakončených báječnými třemi lety v Legii Varšava, se Adam Hloušek vrací zpátky do české ligy. Jako posila pro Plzeň, kde podepsal smlouvu na tři roky. „Adam je nepochybně hráč hodící se do plzeňské koncepce česko-slovenských ověřených fotbalistů, u kterých existuje jistota výkonu,“ míní trenér Miroslav Koubek. 

Je Hloušek pro Plzeň dobrá posila?
„Na prvním místě bych očekával výraznou posilu v záloze, tam Plzeň musí něco podniknout. Nicméně i tomuto nákupu rozumím. Adam je výborný kluk, velmi dobrý profesionál. Má něco za sebou. Jde o několikanásobného mistra Polska, hrával v bundeslize. Ve Stuttgartu si zahrál i stopera. V případě problémů je tedy použitelný i ve středu obrany. Ovšem jinak je to vyhraněný levý bek.“ 

Hlouškovi bude v prosinci jednatřicet let. Neměla se Plzeň poohlédnout po někom perspektivnějším?
„Je to sázka na zkušenost. Nazval bych ji typickou plzeňskou. Hlavně v zadních řadách. Určitě v klubu přemýšleli, že byť má David Limberský stále dobrou výkonnost, sám by pohárové týdny neutáhl. Jedna věc mě ale mrzí.“ 

A to? 
„V příchodu Hlouška vidím určitý projev nedůvěry vůči Milanu Havlovi, kterého jsem trénoval v Bohemians. Jeho postem je právě levý obránce.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud