Jan Vacek
13. května 2019 • 12:41

Sparta řeší rébus jménem Kanga. Ve hře i varianta, že v týmu skončí

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po odvolání trenéra Zdeňka Ščasného a vypršení karetního trestu vypadl ze základní sestavy Sparty, v sobotním utkání se Slovanem byl záložník Guélor Kanga pro porušení týmového kodexu dokonce suspendován. S blížícím se závěrem sezony tak na Letné usilovně řeší, co se zlobivým Gaboncem dál. Podle informací deníku Sport je reálně ve hře i varianta, že africký záložník v klubu v létě skončí.



Hráč je to vynikající. Jeden z nejlepších v lize, rozhodně vysoce nadstandardní. Guélor Kanga v sezoně nastřílel už jedenáct branek, k tomu přidal čtyři asistence. To vše zvládl v pouhých 21 startech. Svůj čistě sportovní přínos ale často přehluší excentrickým chováním mimo hřiště.

Během utkání s Baníkem, kterým Sparta otevřela ligovou nadstavbu, už ale hodně přestřelil. V poločase coby náhradník vůbec nevyrazil na rozcvičku, po utkání se nejprve pohádal s Adamem Hložkem, poté ostentativně bojkotoval tradiční děkovačku s fanoušky. A sportovnímu řediteli Tomáši Rosickému došla trpělivost.

„Nedodržel naše stanovená pravidla, která jsou platná pro všechny hráče. Tyto hodnoty přitom definují naši týmovou kulturu a jejich dodržování pro nás je klíčové,“ uvedl Rosický ještě před startem utkání se Slovanem, ve kterém Pražané uspěli 1:0 a definitivně si pojistili bronzové umístění.

Mnohem živějším tématem je ale právě Kanga. Rosický i hlavní trenér Michal Horňák shodně upozornili, že se suspendací Gabonci dveře zpátky do týmu nezavřely. „Guélor se s námi celý týden připravoval, trest přijal. Nadále s ním samozřejmě počítáme, pro zápas s Plzní by měl být v nominaci,“ ubezpečil na tiskové konferenci Horňák.

Podle informací deníku Sport se ale nyní na Letné usilovně řeší, co s Kangou dál. Především pro Rosického to není jednoduché rozhodování. Není tajemstvím, že má pro způsob hry, kterým se zkušený záložník prezentuje, velkou slabost. Kanga je hračička, rozumí si s balonem, má sebevědomí, dokáže volit neotřelá řešení. To všechno je Rosickému hodně blízké.

Na druhé straně už v zimním rozhovoru pro deník Sport mluvil sportovní ředitel Sparty o tom, jak je pro něj důležité chování jednotlivých hráčů. A že chce v klubu zavést takovou kulturu, jakou poznal během své kariéry na štacích v Borussii a Arsenalu. Jak do toho zapadá právě Kanga, si nyní musí v Generali Areně vyhodnotit.

Zdroje Sportu se shodují v tom, že reálně je na stole i varianta, že Kanga v klubu po sezoně skončí. Všechno se bude odvíjet od dvou základních věcí. Tou první je případná nabídka, druhou pak stanovisko nového trenéra. Pokud by neprojevil zájem s excentrickým záložníkem pracovat, nebylo by Kangovo pokračování v rudém dresu příliš pravděpodobné.

Vše o Spartě čtěte zde>>>

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 5 4 79:26 83
2. Plzeň 35 24 6 5 57:32 78
3. Sparta 35 20 6 9 59:33 66
4. Jablonec 35 17 6 12 58:32 57
5. Ostrava 35 13 8 14 39:43 47
6. Liberec 35 12 10 13 34:32 46

PĚT MOMENTŮ ligového víkendu: Slavia krůček od titulu a odstavený Kanga
Video se připravuje ...

TOP góly 2. kola nadstavby: Kovaříkovo torpédo nebo opavský ťukes
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud