Jakub Konečný
17. května 2019 • 14:20

Střídá Kalvach v Plzni Hrošovského? Mozek Viktorie má nabídku z Belgie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť sezona ještě neskončila, ohlásila Plzeň svou druhou letní posilu, kterou už deník Sport avizoval. Po Adamu Hlouškovi z Legie Varšava přichází záložník Lukáš Kalvach z Olomouce, který by mohl být případnou náhradou za Patrika Hrošovského. Slovenský reprezentant má totiž nabídku z belgického Genku.



Viktoria o něm uvažovala už loni v létě, ale klaplo to až teď. Kádr úřadujícího mistra posílí pro příští sezonu třiadvacetiletý Lukáš Kalvach z Olomouce, který v Plzni podepsal tříletou smlouvu. Přestupová částka nebyla zveřejněna, nicméně podle informací deníku Sport stál 600 tisíc eur, tedy 15,5 milionu korun.

„Plzeňské angažmá určitě bude výkonnostní posun. Viktoria má kvalitní kádr, ale myslím si, že když zapadnu a vše nám bude jako týmu fungovat, budeme pořád útočit na ty nejvyšší příčky. O místo v sestavě se budu muset porvat, je tu spousta kvalitních středních záložníků, například takový Patrik Hrošovský patří k těm nejlepším v lize a rád bych si s ním zahrál,“ uvedl Kalvach.

Právě s Hrošovským by se však mohl v létě minout, slovenský reprezentant je dlouhodobě na radaru zahraničních klubů a v sedmadvaceti letech má na posun do lepší soutěže nejvyšší čas.

Jenže nabídky, které na svého klíčového hráče Viktoria registruje, dosud neuspokojily její představy. Platí to i pro čerstvý zájem belgického Genku, který je za motor červenomodré zálohy ochoten zaplatit dva miliony eur s tím, že částka by se na základě výkonnostních bonusů mohla vyšplhat až na dvojnásobek, tedy celkem 103 milionů korun.

„Takové nabídky rovnou shazujeme ze stolu,“ řekl deníku Sport zdroj blízký vedení plzeňského klubu.

Hrošovský má s úřadujícím mistrem smlouvu až do léta 2021 a pro tým Pavla Vrby je naprosto stěžejním hráčem. Jde přes něj většina akcí, rozehrává standardní situace, kope penalty a sbírá asistence, v této ligové sezoně má zatím bilanci 4 + 5, přičemž se trefi l i v Lize mistrů na stadionu Realu Madrid. Svou důležitost názorně demonstroval v posledních dvou zápasech na Slavii (1:3) a se Spartou (4:0), v obou patřil k nejlepším aktérům na hřišti.

Vše o Plzni čtěte zde>>>

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 5 4 79:26 83
2. Plzeň 35 24 6 5 57:32 78
3. Sparta 35 20 6 9 59:33 66
4. Jablonec 35 17 6 12 58:32 57
5. Ostrava 35 13 8 14 39:43 47
6. Liberec 35 12 10 13 34:32 46

PĚT MOMENTŮ 3. KOLA NADSTAVBY: Odložení slávistických oslav nebo sestup Dukly
Video se připravuje ...

Vrba: Brabec odehrál nejlepší zápas. Mrzí nás prohra na Slavii, mohli jsme mít triumfy my
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud